Veel judoka’s Dojo ’t Loo actief en diverse prijzen op Koegras toernooi

03-10-2016

’s Morgens vroeg verzamelde de 1e groep judoka’s van Dojo ’t Loo zich samen met coach Maaike Stevenson in ’t Zand voor het Koegras toernooi. Bij het toernooi waren veel judoka’s aanwezig, waardoor iedereen partijen moest draaien in een poule. De eerste 2 van de poule plaatsten zich vervolgens voor de kruisfinales.

 In het ochtendblok zaten Jesse Molen, Sofie Oosterink, May Witjes, Wobbe Kruize en Indy Sarlemijn. Indy stond hard te knokken, maar rolde helaas 3 partijen in een houdgreep waardoor ze niet verder mocht. Ook May en Jesse kwamen niet door de poule heen, maar wisten wel allebei een partij met goed judo te winnen. Sofie verloor 1 partij maar won er 2 met ippon, waarvan 1 met een hele mooie beenworp. Hierdoor mocht ze naar de kruisfinales waar ze helaas geen partijen kon winnen. Wobbe kwam ook met 1 verliespartij en 2 keer winst in de kruisfinales. Maar ook Wobbe viel helaas buiten de prijzen.

 In het 2e blok kwam de grootste groep judoka’s in actie. Sven Witjes verloor zijn eerste 2 partijen, maar zijn laatste partij won hij met een hele mooie binnenwaartse haak. Helaas was dit niet voldoende om door te mogen. Elvin Groefsema moest 4 partijen in de poule die hij allemaal wist te winnen met goede pakking en afwisselend judo. In de kruisfinales waren zijn tegenstanders allebei nog net een maatje te sterk. Otto Bosch werd kampioen in zijn gewichtsklasse door alle partijen in zijn poule en de partijen in de kruisfinale te winnen met verschillende worpen. Job Kroon verloor 1 partij in de poule en won de andere 2 met ippon met mooie worpen. De 1e partij in de volgende ronde won hij ook, maar ondanks het harde vechten verloor hij daarna 2 partijen.

Floris van Groen stond goed te judoën en won zijn partijen in de voorronde, onder andere met een overname. De 1e partij in de kruisfinale moest hij tegen clubgenoot Stan de Laleijne, waar hij van verloor. Bij de volgende partij werd hij overgenomen waardoor Floris helaas klaar was. Stan verloor 1 partij in zijn poule. De andere 3 partijen won hij met ippon, een met een mooie heupworp. De 1e partij in de volgende ronde won hij met ippon van Floris, daarna won hij nog een partij. De finale verloor hij helaas. Maar met goed judo heeft hij een mooie 2e plaats behaald.

Sija Coolegem zat in een druk gewicht, waar ze hard stond te vechten. In de poule won ze de eerste 2 partijen overtuigend, de 3e ging helaas wel verloren. In de kruisfinales maakte ze bij de 1e partij een hele mooie heupworp, ook de volgende partij was ze duidelijk de sterkere judoka. Daarna moest ze toch haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Door de vele en zware potten werd het toch wat moeizamer waardoor ze helaas weer verloor en op de 5e plek eindigde. Di An Tan stond heel goed te judoën. Hij moest zijn 1e partij een beetje inkomen en won op een straf. Maar alle partijen daarna heeft hij met goed judo gewonnen. In de finalepot maakt hij korte metten met zijn tegenstander door hem met een mooie heupworp te gooien.

 In het laatste blok kwamen Bas de Laleijne, Fil Dekker, Hu An Tan en Jonne Coolegem aan bod, Kars Zoon kwam ook mee om hier nog te coachen. Bas stond goed te judoën. Hij had een sterke pakking, maar werd doorgestuurd. De 2e partij lukte zijn worp wel en gooide hij zijn tegenstander vol op zijn rug met een heupworp. In de kruisfinale moest hij tegen de latere nummer 1. Ook hier had hij een sterke pakking maar kwam toch nog iets te kort. Door een blessure kon Bas helaas niet verder.

Fil Dekker en Hu An Tan zaten samen in -55 klasse. Ze waren hard aan het knokken en namen de tegenstanders goed mee. Ze hadden net wat kracht te kort om de worpen af te maken om zo mee te komen in deze klasse.

Jonne Coolegem won zijn eerste partij met een uchi mata. De tweede verloor hij helaas. Maar de laatste was weer sterk en hij won deze met een houdgreep. In de kruisfinales verloor Jonne de halve finale met een strafje. Hierna won hij met een beenworp. Om de derde plek liep Jonne iets teveel met de tegenstander mee en verloor hierdoor.