Goede start seniorenteam Dojo t Loo in West Friese Judo Competitie

22-10-2016

Afgelopen weekend was de eerste ronde van de West Friese competitie voor senioren van start gegaan. Dojo t Loo dat uitkomt in de hoofdklasse moest aan de bak. Echter met 3 nieuwe judoka’s in het team, Mats Kroon, Dylan Haazelager en Sylvie Gerszt, hadden we voor het eerste sinds drie jaar een geheel gevuld team.

De eerste wedstrijd was tegen de nummer drie van vorig jaar Kodokan. Het ging er ouderwets spannend aan toe. Mats moest zijn meerdere erkennen. Sylvie won. Maarten Versteeg won zijn partij netjes, maar Aldert Zwart kwam helaas net te kort. Hierna won Thijs Lesterhuis zijn partij weer goed. Bart Boom zijn partij was het meest zenuwslopend, maar helaas werd hij in de laatste seconde definitief op zijn rug gegooid. Timo Lesterhuis won de laatste pot waardoor er met 4-3 werd gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Karel Gietelink. Mats won zijn pot met mooi judo. Hierna verloor Sylvie helaas. Tim Kuipers pakte een puntje. Aldert Zwart had weer een sterkte tegenstander en verloor Helaas. Hierna wonnen Thijs, Bart en Timo. En zo werd er 5-2 gewonnen.

De laatste pot was tegen de thuisploeg Tom van der Kolk. Hier moesten we onze meerdere echter erkennen. Mats verloor. Hierna stond Dylan hard te vechten maar kon helaas ook niet winnen. Tim Kuipers won zijn partij knap. Maar Aldert verloor. Thijs raakte vervelend geblesseerd. Bart verloor en Timo kon niet meer judoën. Zo werd er 6-1 verloren.

Maar met een compleet team, 3 nieuwe judoka’s en veel supporters werd er goed gejudood, en hebben we de eerste twee potten binnen gesleept. Het belooft een mooi kampioenschap te worden