2 maal Brons op Open Helderse

28-11-2016

Dit weekend werd er in Den Helder gejudood om prijzen op de Open Helderse kampioenschappen. Een groot internationaal toernooi met 500 deelnemers.

Op de zaterdag was Sija Coolegem aan de beurt, zij verloor de eerste partij met een yugo. De tweede pot liep ze een keer teveel met de tegenstander mee en verloor op wazari terwijl de tegenstander wel twee straffen had. De derde partij werd gewonnen met een houdgreep. De vierde pot kon ze helaas ook niet winnen. Maar de laatste pot werd gewonnen met een beenworp gevolgd met een houdgreep. Zo werd Sija helaas net 4e.

Op zondag waren de -15 judoka’s aan de beurt. Jonne Coolegem was zowel de eerste als de tweede partij de sterkere judoka en stond met een straf voor, maar door een onoplettendheidje verloor hij zijn partij op de grond. De derde partij won hij wel met een scherpe actie. Hierdoor werd Jonne derde in de poule en kon hij net niet door naar de kruisfinales. Bas de Laleijne en Kars Kroon beide in de -46 uitkomend wonnen beide hun eerste pot. Bas stond lang achter maar kwam toch nog terug. Kars won met een nette wurging. Bas verloor de twee potten hierna terwijl hij staand ook wel goed bezig was, maar op de grond lukte het helaas niet. Kars verloor ook zijn tweede pot tegen de latere finalist, waarbij er ook 1 onoplettendheidje zorgde voor een wazari tegen. De twee potten hierna stond Kars goed uit te vechten en won met een ippon en een wazari, zo werd Kars derde. Fil Dekker sloot de dag af, hij won de eerste tegen zijn grootste rivaal met een wurging. De tweede pot duurde tot in de golden score, maar omdat hij aan bleef vallen won hij zijn pot op een straf. De derde ging helaas verloren omdat hij twee keer werd doorgestuurd. De vierde won hij met een flitsende heupworp. De vijfde ging helaas tegen de latere kampioen verloren. Maar de laatste pot kon Fil twee keer met een heupworp scoren en werd zo goed derde.