gele/witte bandentoernooi bij Tom van der kolk

22-01-2017

Vandaag werd in Alkmaar bij Tom van der Kolk het jaarlijkse witte/gele bandentoernooi gehouden.

Dojo't Loo kwam helaas maar met een kleine delegatie naar het toernooi, waarbij iedereen toch lekker kon judoën.

In de eerste groep was Roan Krom goed aan het knokken, hij wist echter maar één van de drie potten te winnen in zijn poule met een goede wedstrijd. Echter door onderlinge wedstrijden werd Roan tweede in de groep en mocht zo door naar de kruisfinales. Hierin kwam Roan helemaal los en won de eerste partij met een heupworp, gevolgd door een houdgreep. De tweede wedstrijd won hij met een mooie kanteltechniek en een houdgreep en de finale won hij heel snel met een mooie uchi mata. Hij werd knap kampioen.

In de tweede groep was ook Eline van der Veen hard aan het knokken. Ze won twee partijen met mooie beenworpen, alleen verloor ze er ook twee in haar poule, waardoor ze net niet door kon gaan naar de volgende ronde. May Witjes, die samen met Wobbe Kruize in de poule zat, won de eerste drie potten in haar poule met verschillende technieken. Wobbe Kruize won ook de eerste drie potten met 3 verschillende technieken en daardoor moesten ze de finale van de poule tegen elkaar judoën. Deze won Wobbe met een houdgreep, maar omdat ze allebei eerste en tweede in de poule werden kwamen er nog kruisfinales aan. May verloor in de halve finale met een houdgreep. Om de gedeelde derde plek verloor ze net aan, terwijl ze veel aan het aanvallen was. Ze won de gedeelde derde plaats. Wobbe Kruize won in de halve finale met een houdgreep en moest in de finale tegen de winnaar van May, Wobbe nam namens de club sportief revanche en gooide zijn tegenstander met een mooie overname op zijn rug. Hierdoor werd Wobbe kampioen.

In de laatste groep kwam Sam Beukers aan bod. Zij won in een poule met 3 tegenstanders, alle drie de potten binnen een minuut, met goede heupworpen en sterke houdgrepen. Ze werd oppermachtig kampioen. Voor Victor Hoogeveen was het zijn eerste wedstrijd buiten de dojo om en hij was een beetje gespannen. Maar dit verdween snel toen hij zijn eerste twee wedstrijden won met een houdgreep en een heupworp. De derde ging helaas verloren. Victor kwam in de verliezerspoule, maar won toch maar netjes met twee mooie heupworpen en werd zo gedeeld derde. Al met al een mooie spannende en leerzame dag.