4de ronde WFJC

04-02-2017

Zaterdag werd in Amsterdam de vierde ronde van de WFJC senioren in de hoofdklasse gehouden. Het was de eerste keer met de nieuwe regels in de West Friese competitie. Dojo't Loo moest twee wedstrijden judoën.

De eerste wedstrijd was tegen de thuisclub Amsterdam. In deze partij beet Fil Dekker fel van zich af: nadat hij twee wazari’s achter stond, wist hij zich toch nog terug te knokken en te winnen met ippon. Dylan Haazelager had het te moeilijk met zijn tegenstander en kon helaas niet winnen. Maarten Versteeg raakte helaas met zijn hoofd de mat tijdens de worp van de tegenstander en werd hierdoor gediskwalificeerd. Stan Greveling wist met een maki komi een ippon te scoren. Thijs Lesterhuis won met een armklem. Martin brouwer moest zijn meerdere erkennen nadat hij met een beenveeg werd gegooid. Timo Lesterhuis had geen tegenstander waardoor er met 4-3 werd gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen de concurrent Karel Gietelink. Deze keer ging het wat beter dan de vorige keer. Fil belandde helaas in een onontkoombare houdgreep, Dylan verloor helaas ook met een houdgreep. Maarten stond goed te knokken en greep volgens de scheidsrechters in de golden score de broek van de tegenstander en kreeg hierdoor een straf. Stan stond nog voor met een wazari tegen zijn tegenstander, maar omdat hij een brug maakte na een worp van zijn tegenstander kreeg hij een straf tegen en verloor. Thijs won zijn partij netjes met een houdgreep, Martin verloor met ippon. Timo won zijn partij met een til-worp. Hierdoor werd er helaas met 5-2 verloren. Na deze ronde is er nog kans om derde te worden, maar dan moet in de slotronde alles gewonnen worden!