Afdelingskampioenschappen A-pupillen Anna Paulowna

05-03-2017

Vandaag werden in Anna Paulowna de voorrondes voor het Noord-Hollands kampioenschap gehouden. De beste 5 van elke van de drie regio’s komen bij elkaar bij dit toernooi.

Roan Krom zat in een zware poule. Hij won zijn eerste partij met een houdgreep. De tweede partij was Roan niet erg aan het opletten en verloor hierdoor helaas veel te snel (de jongen bleek later kampioen te worden). De derde wedstrijd won Roan knap met twee wazari’s en ook de vierde wedstrijd won hij met twee wazari’s. Hierdoor werd Roan gedeelde 2e in de poule, maar omdat hij op judopunten minder punten had gepakt werd hij derde. Hierdoor was Roan net niet door naar de kruisfinales. Erg zonde.

Jesse Molen zat in een poule van 4 judoka’s waarvan de beste 3 door gingen naar de kruisfinales. Jesse won met een mooie overname de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd kwam hij in een houdgreep terecht en kon daar niet meer uitkomen, ook de derde wedstrijd ging helaas verloren. Maar hierdoor was hij wel derde in de poule en mocht door naar de kruisfinales. Hierin won hij zijn eerste wedstrijd weer met twee overnames en zo ging hij naar de halve finale. Deze verloor hij helaas weer. Hierna mocht hij om de gedeelde derde plek strijden. Deze ging helaas ook verloren. Maar omdat zijn tegenstander om plek 5-6 opgaf won Jesse zijn partij en daardoor mag hij nu toch mee naar Beverwijk voor het Noord-Hollandskampioenschap