NK tot 15 jaar

11-03-2017

Zaterdag werd in Tilburg het NK judo gehouden voor judoka’s tot 15 jaar.

Voor Dojo 't Loo hadden zich drie judoka’s geplaatst voor dit NK.

Eerst waren de broers Kroon aan de beurt. Kars Kroon won na een lange slopende strijd zijn eerste partij met een straf in de “golden score”. De tweede wedstrijd ging lang gelijk op, maar Kars kreeg een wurging op de grond tegen en verloor zo van de latere nummer 5. De derde wedstrijd was snel gewonnen met een mooie schouderworp. De vierde partij was tegen een judoka uit Noord-Holland. Kars verloor deze wedstrijd met 1 wazari verschil ( Ook deze tegenstander werd 5e).

Mats Kroon verloor zijn eerste wedstrijd nadat zijn pakking niet op orde was, hij werd gegooid met een uchi mata en kwam op zijn rug. De tweede wedstrijd herpakte Mats zich en gooide zijn tegenstander met een flitsende seoi nage schouderworp. De derde wedstrijd wilde Mats een worp inzetten, maar deze werd overgenomen en zo verloor hij zijn derde partij.

In de middag kwam Sija Coolegem in actie. De eerste wedstrijd kwam Sija nog achter met een wazari, maar die maakte ze daarna gelijk goed met een mooie beenworp en zo scoorde ze een ippon. De tweede wedstrijd had Sija haar pakking niet goed, waardoor ze verloor met een wazari verschil. Deze latere tegenstander werd uiteindelijk derde. De derde wedstrijd stond Sija eerst een wazari voor, maar daarna kreeg ze een wazari tegen doordat ze met haar tegenstander meeliep. In de slotseconde belandde ze nog in een houdgreep, waardoor ze verloor. Ook deze tegenstander werd later derde. Het was een goede prestatie voor een judoka van 11 in de groep tot 15 jaar!

Al met al een leerzame dag, omdat er sinds lange tijd weer judoka's van dojo't Loo deelnemen aan een NK.