Witte banden toernooi in Purmerend

01-10-2017



Zondag 1 oktober stond Daan Waggendorff al vroeg naast zijn bed, net als zijn coach Bruno van Beek, helemaal klaar voor het eerste toernooi van dit jaar. In totaal heeft hij maar 42 seconden op de mat gestaan. Dit omdat hij al snel zijn 3 partijen met ippon wist te winnen door zijn afwisselende judo.

In het tweede blok was Tyler Le Loux aan de buurt. Door veel zelf te judoën en goed te reageren op de grond, won ook Tyler zijn 3 partijen met ippon. Hij eindigde net als Daan op de hoogste trede van het prijzenblok.

In blok 3 kreeg Bruno het iets drukker met 6 judoka’s van Dojo’t Loo. Nova Bo Schoonhoven, Simon Verbeek, Daan Kampin en Teun Roeland eindigden als 3e. Nova Bo stond goed te judoën, waarmee ze twee partijen wist te winnen. Helaas verloor ze er ook twee, waarvan eentje op het randje. Daan maakte het spannend door een gelijkstand met zijn tegenstander, maar won toch door zijn goede inzet. Daarnaast won hij nog een partij en verloor er twee. Teun verloor twee partijen, maar wist ook te winnen door een goede overgang van staand naar grond. Simon verloor 2 partijen, eentje van clubgenoot Sam van der Veek. Maar hij wist ook twee partijen mooi te winnen met ippon.

Sam wist alle andere partijen in de poule ook te winnen met verschillende worpen en werd daarmee 1e. Joost Jonker eindigde één treedje lager, als tweede. Hij verloor een partij, maar met zijn sterke heupworpen wist hij er ook drie te winnen.

Het was een geslaagde dag en iedereen ging blij met een beker naar huis toe!