Eerste wedstrijd West Friese jeugd competitie

01-10-2017

Succesvol begin van het seizoen!

Zondag 1 oktober was het tijd voor het eerste toernooi van het seizoen: de openingsronde van de West Friese Judo Jeugd Competitie. Het team van Dojo’t Loo bestond uit Sebastiaan Haasnoot, Jorne Reitsma, Wobbe Kruize, Jesse Molen, Job Kroon, Lex Gast, Floris van Groen, Stan de Laleijne, Jonne Coolegem, Yesper Brunekreef, Kars Kroon, Mats Kroon en Hu An Tan.

De eerste tegenstander was Nijhoff. Ons team moest nog even op gang komen en begon met 2 verliespartijen. Maar de moed bleef erin en iedereen ging ervoor. Helaas was het team van Nijhoff niet compleet en hadden de laatste 3 gewichten niets te doen. Zodoende won Dojo’t Loo 6 van de 9 partijen.

De tweede ronde had niemand meer last van opstartproblemen. Tegen Krommenie/Heemskerk heeft het team met 9 – 0 gewonnen. Alle judoka’s hebben voor hun partij gevochten en vooral op de grond waren ze te sterk voor hun tegenstanders. Yesper won het staand door de ander mooi op haar rug te werpen.

Tot slot is er tegen Ryu Kensui gejudood. Doordat ons team deze ronde niemand in de -30 had, verloren we een wedstrijdje. Maar alle andere 8 partijen zijn mooi met ippon gewonnen door afwisselend judo en een goede overgang van staand naar grond.

Al met al was het dus een succesvol begin van het seizoen voor het team van Dojo’t Loo! Er is hard gestreden, iedereen liet eigen judo zien en de sfeer zat er goed in. Op naar de rest van het seizoen!