Voorrondes afdelingskampioenschappen B- pupillen

29-10-2017

De voorrondes voor het Noord Hollands kampioenschap voor B pupillen werden afgelopen zondag gehouden. In het eerste blok deden Wobbe Kruize, May Witjes en Bjorn Krom mee. Alle drie begonnen nog een beetje slaperig op de vroege ochtend en verloren hun eerste partij. May probeerde het in de partijen erna wel maar kwam helaas niet tot een winstpartij. Wobbe won er na deze eerste partij eentje en had nog twee partijen die heel gelijk op gingen, maar helaas net in zijn nadeel uitpakten, hiermee was hij uitgeschakeld. Bjorn zat in een poule van zeven en mocht dus na deze eerste partij nog vijf keer. Hiervan wist hij er nog drie netjes te winnen. Doordat in deze poule iedereen van elkaar won werd hij uiteindelijk op punten heel verrassend tweede, hiermee is hij geplaatst voor het Noord Hollands kampioenschap volgende week in Beverwijk.

In het tweede blok gingen Lex Gast en Job Kroon de strijd aan om een ticket naar Beverwijk te halen. Lex zat in een zware poule en verloor helaas van de latere nummers 1 en 3. Hij wist gelukkig ook nog een aantal partijen te winnen met goed judo en mooie scores, maar was uitgeschakeld na de poule fase. Job begon zijn dag met een nette houdgreep, vervolgens verloor hij een partij maar op dit jongetje kon hij later deze ochtend revanche nemen, de rest van zijn poulewedstrijden wist hij met mooie punten te winnen en zo kwam hij in de kruisfinales. Hier verloor ook hij van de latere nummer 1, uit de poule van Lex. Daarna wist hij tegen hetzelfde jongetje als in de poule nu wel te winnen door zich goed aan de opdracht te houden, daarmee werd hij derde is ook hij door naar volgende week.

Tot slot in het laatste blok de beurt aan Stan de Laleijne. Hij wist mij te verrassen met netjes grond judo vandaag. De poule fase kwam hij netjes door met 1 verlies partij. Vervolgens in de kruisfinales wist hij twee partijen overtuigend te winnen waarvan een dus op de grond, hiermee stond hij in de finale tegen het jongetje waar hij eerder in de poule vrij snel van had verloren. Deze keer was er een plan bedacht en ging de partij al stukken beter, hij wist het jongetje bijna op de grond te pakken maar verloor uiteindelijk na goed knokken. Ook hij is met zijn tweede plaats geplaatst voor volgende week.