Judofeest Texel 2017

04-11-2017

Er waren bij deze G-judowedstrijd 3 judoka's van de partij. Sven,Timo en Jurgen gingen er vandaag hard tegenaan en dat werd beloond!

Sven had zijn eerste wedstrijd, waarbij beide judoka's op hun knieën begonnen. Hij won hierbij met een mooie schouderworp die een ippon opleverde.
Zijn tweede wedstrijd was hij aan zijn tegenstander gewaagd, maar verloor net aan op scheidsrechtersbeslissing, omdat hij iets minder initiatief toonde dan zijn tegenstander.
Zijn derde en laatste wedstrijd was weer spannend. Deze keer toonde hij iets meer initiatief en won hij deze wedstrijd wel op scheidsrechtersbeslissing.

Timo heeft het ook goed gedaan.
De eerste wedstrijd moest Timo tegen een bruine bander. Dit heeft hij met gemak gewonnen door slim van houdgreep te verwisselen.
De tweede wedstrijd heeft Timo ook gewonnen met een mooie, maar vooral goede spierbalworp!
Timo had voor zijn 3e en laatste wedstrijd de tegenstander verrast met een heupworp en het vervolgens netjes afgemaakt met een goede houdgreep.

Jurgen had een grote pool van 6 man.
De eerste wedstrijd won Jurgen met een wazari van de tegenstander.
De tweede wedstrijd was tegen een zware tegenstander, waarvan Jurgen altijd net aan verliest, maar deze keer wist hij zijn tegenstander te werpen en won weer op een wazari.
De derde wedstrijd maakte Jurgen mooi af met een beenworp en scoorde hierbij een ippon.
Ook zijn vierde en laatste wedstrijd won Jurgen. Dit was door middel van een sterke houdgreep waarbij zijn tegenstanders er niet uit konden komen!

Alle judoka's hebben in hun gewicht de 1e prijs behaald, dus Dojo 't Loo heeft het top gedaan!