Open Waterland Toernooi Purmerend

19-11-2017

In het eerste blok kwamen 3 judoka’s op de mat: Sebastiaan, Jorne en Bjorn. Sebastiaan liet mooi judo zien, hij wist een paar partijen te winnen en werd knap tweede. Jorne won een paar wedstrijden met een houdgreep, helaas verloor hij er ook een, hij werd ook tweede. Bjorn moest na mooie partijen te hebben gemaakt en gewonnen, strijden in de kruisfinales. Dat waren goede tegenstanders en helaas verloor Bjorn deze, hij stond niet op het podium.

In het tweede blok deden 8 judoka’s van Dojo’t Loo mee: Celine, May, Wobbe, Luuk, Jesse, Michelle, Victor en Roan. Celine was ingedeeld in een zware poule, ze heeft hard geknokt en won een wedstrijd. Helaas verloor ze de andere partijen. May knokte hard , maar verloor haar wedstrijden. Wobbe won een paar wedstrijden met mooie technieken, hij mocht door naar de kruisfinales, maar daar waren ze net een maatje te groot. Luuk moest erg lang wachten voordat hij op de mat stond voor zijn eerste partij, deze verloor hij. De tweede partij verloor hij omdat hij twee shido’s tegen had. Daarna liet hij een mooie partij zien en won, hij ging naar huis met een beker, hij werd tweede. Michelle had het zwaar, ze was ingedeeld in een zware poule met alleen jongens, ze verloor helaas alle partijen. Jesse werd eerste. Hij won al zijn partijen, hij moest ook tegen Roan en wist deze op beslissing van de scheidsrechter te winnen. Victor was op dezelfde mat ingedeeld als Wobbe, ze zaten niet in dezelfde poule, dus kwamen niet tegenover elkaar te staan. Victor verloor helaas zijn partijen, hij liet een paar mooi staande technieken zien, maar de tegenstander wist erlangs te stappen. Als laatste Roan; hij zat in dezelfde poule als Jesse. Bij zijn eerste partij was wat verwarring, het was niet helemaal duidelijk wie de wazari maakte, uiteindelijk gingen de punten naar de ander en verloor hij. Hij won ook een paar wedstrijden en behaalde de derde plek.

Blok 3: Op de mat stonden Job, Stan, Elvin en Sven. Job won een partij met een mooie combinatie uchi mata/ o ushi gari, ook won hij een wedstrijd met een schouderworp en een o ushi gari. In de kruisfinales won hij een partij en verloor hij er ook een, hij had een gedeelde derde plaats. Stan verloor helaas alle partijen. Elvin werd tweede, hij won drie wedstrijden met mooi judo. Sven werd derde, hij won een partij met een verwurging en hij won er nog een, ook verloor hij er twee.

In het laatste blok waren Mats, Kars, Huan en Bas aan de beurt. Mats won drie partijen en verloor helaas de finale, hij werd tweede. Kars werd ook tweede, hij won twee partijen en verloor helaas ook de finale. Huan won zijn eerst twee partijen knap met een houdgreep. Hij verloor van Mats en de partij om de derde plek verloor hij ook, hij liet mooi judo zien! Als laatste judoka Bas, hij werd doorgepouled naar de -60 en daar waren ze net een maatje te groot, hij verloor ondanks zijn inzet de partijen……