Open Helderse

26-11-2017

In het weekend van 25 en 26 november was het tijd voor het 2 dagen durende Internationale toernooi de Open Helderse Kampioenschappen.

Zaterdag ochtend begonnen Sebastian Haasnoot en Bas de Laleijne al vroeg. Sebastian moest nog even inkomen met 2 verlies partijen, maar wist er daarna 2 goed te winnen met overnames. In de kruisfinale wist hij zijn tegenstander niet om te krijgen ondanks zijn vele pogingen. Bas begon in een kleinere poule. Hij begon tegen een goede die nog net een maatje te groot was. De 2e had hij een goede dominante pakking, maar kwam hij op de grond in een houdgreep terecht. Voor Dylan Haazelager was het zijn eerste individuele toernooi na zijn rentree. Helaas bleken zijn tegenstanders nog een maatje te groot en zat er voor vandaag geen winstpartij in.

Job Kroon begon ‘s middags zijn eerste partij goed en won met een schouderworp. De andere twee partijen in de poule wist hij helaas niet te winnen en hij kwam niet tot de kruisfinales. Stan de Laleijne was goed in vorm. In de poule wist hij alle 4 de partijen te winnen met een sterke pakking en afwisselend judo. In de kruisfinale bouwde hij de partij goed op, maar 1 keer kwam de tegenstander door Stan zijn pakking heen en werd Stan geworpen. Toch mocht hij een mooie 3e prijs mee naar huis nemen.

Op zondag was het ’s ochtends de beurt aan Sija Coolegem. Ze was ingedeeld in een poule en had de eerste wedstrijd meteen een pittige tegenstandster. Dit ging eigenlijk heel goed, ze had haar nog in een verwurging,  helaas zei de scheidsrechter net te vroeg matté. Daarna kreeg ze toch nog een ippon tegen. De tweede partij stond ze tegen een Duits meisje en kreeg ze al vrij snel een flinke tik in haar ribben waardoor ze niet meer verder kon.

In het middagblok waren Yesper Brunekreef, Jonne Coolegem, Kars Kroon, Mats Kroon, Hu An Tan en Thijs Lesterhuis aan de beurt. Yesper was goed in vorm vandaag. Hij stond hard te knokken en won zijn eerste twee partijen allebei op ippon. Daarna moest hij in de kwartfinale tegen een Duits jongetje. Deze was nog even een maatje te groot. Na hard te hebben staan strijden in de verliezersronde kwam hij uit op een 7e plaats.


Jonne en Kars zaten in hetzelfde gewicht maar waren vandaag helaas niet in vorm. Zij konden dan ook niet tot een winstpartij komen.
Mats en Hu An zaten ook bij elkaar in het gewicht. Hier werd poule systeem gedraaid waarbij ze allebei in een andere poule zaten, die later zouden gaan kruisen. De eerste partij kwam Hu An heel netjes op voorsprong door zijn tegenstander terug te sturen, helaas kon hij deze voorsprong niet volhouden tot het einde. Ook zijn andere partijen gingen ondanks zijn goede inzet helaas verloren. Mats begon iets te enthousiast waardoor hij zijn worp even vergat voor te bereiden en werd overgenomen. De partij erna kwam hij te laat op stoom om zijn achterstand nog om te kunnen buigen. Zijn 3e partij kwam hij netjes op voorsprong maar door een klein foutje ging het ook hier mis. Zijn laatste partij wist hij nog wel te winnen met een mooie voetveeg.
Thijs zat in een poule van 7. Hij mocht dus flink aan de bak met 6 partijen. Hiervan wist hij er 4 te winnen en verloor hij er 2. Hij behaalde een 3e prijs.