Ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

10-12-2017

Op de koude sneeuwdag zondag 10 december stonden 15 judoka’s van Dojo’t Loo in Anna Paulowna op de mat. Voor een deel was het hun eerste toernooi buiten de club.

Als eersten waren Daan van Waggendorff, Kami Dekker, Sebastian Haasnoot, Sil Elfring en Jorne Reitsma aan de beurt.Sil en Sebastian zaten samen in de poule. De onderlinge strijd werd door Sebastian gewonnen met een heupworp. Verder won hij er nog twee en verloor er eentje. Sil verloor er nog een, maar wist er ook twee goed te winnen. Hiermee eindigde Sebastian als 2e en Sil als 3e. Jorne moest even inkomen en verloor de eerste. Maar hij herpakte zich goed en won met afwisselend judo de andere vier partijen. Door onderling resultaat werd hij toch 1e. Ook Kami werd 1e door haar vier partijen te winnen met houdgrepen, een heupworp en een scheidsrechtersbeslissing. Daan zat een poule zwaarder ingedeeld, maar alsnog won hij al zijn partijen met ippon met heupworpen en houdgrepen. Ook hij werd 1e.

 

In Blok 2 deden Sander Bos en Joyce Pepping mee. Joyce stond goed te knokken en maakte veel aanvallen. Hiermee won ze een partij, maar verloor de andere partijen helaas. Sander won zijn eerste partij met een houdgreep. Daarna is hij uit heel veel houdgrepen gedraaid, maar scoren lukte niet. Hij eindigde als 3e.

Vervolgens waren Sam van der Veek, Simon Verbeek, Daan Kamping, Victor Hogeveen, Wobbe Kruize en Jesse Molen aan de beurt. Daan was goed bezig en probeerde zelf worpen te maken, jammer genoeg kwam hij niet tot een score. Jesse begon met een goede houdgreep en maakte later nog een hele mooie houdgreep. Maar verloor zijn andere partijen. Simon was goed aan het vechten en maakte veel worpen. Dit bleek ook uit zijn twee winstpartijen. Scoren lukte nog niet altijd en zo verloor hij helaas de rest. Sam begon met een mooie beenworp en volgde met een houdgreep. Daarna had hij het even zwaar, maar de laatste twee won hij weer en hij werd 3e. Wobbe werd de eerste partij een beetje verrast, maar herpakte zich. Hij won de andere vier partijen met ippon, waaronder een mooie heupworp en eindigde zo als 2e. Victor had een kleinere poule maar wist wel alles netjes te winnen en mocht op de hoogste podiumplaats.

Tot slot was het nog de beurt aan Celine Kleijmeer en Lucas Haasnoot. Lucas begon met een hele mooie heupworp en maakte meteen een houdgreep erachteraan. Later won hij nog een partij met een houdgreep. De andere verloor hij, maar toch werd hij 2e. Celine won al haar partijen met overtuigend en afwisselend judo. Zij mocht de 1e prijs mee naar huis nemen.

Al met al een hele geslaagde dag met veel prijzen en een trotse coach!