Open Almeerse

10-12-2017

Op deze besneeuwde zondag mochten Sven Witjes en Bas de Laleijne in alle vroegte aantreden bij de Open Almeerse. In alle gewichten werd in poules gedraaid waarbij naast op gewicht zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en kleur band.

Bas mocht 5 partijen draaien. Zijn eerste twee tegenstanders waren duidelijk nog een maatje te groot. De drie partijen erna heeft Bas lekker kunnen judoën en heeft hij twee partijen gewonnen wat hem nog de nodige danpunten heeft opgeleverd.
Ook Sven had het in begin lastig maar bleef elke keer de strijd aan gaan. Hierdoor won hij zijn laatste twee partijen. Waarbij hij na een achterstand en zijn tegenstander op 3 straffen zette. Dit leverde hem uiteindelijk een derde prijs op waarmee hij de vorm van afgelopen toernooien doorzet.
Vervolgens was Fil Dekker aan de beurt. Hij judode voor het eerst in zijn nieuwe gewicht en ondanks zijn inzet waren zijn tegenstanders nog een maatje te groot voor nu en wist hij geen partij te winnen.
Yesper Brunekreef mocht 3 partijen judoën. Hij won zijn eerste heel snel met een mooie binnenwaartse haak. Daarna verloor hij in de golden score op een straf en tot slot in een heel erg gelijk opgaande en spannende partij waarbij hij vlak voor tijd een achterstand gelijk wist te trekken en ook hier de golden score in ging. Hier maakte zijn tegenstander helaas voor Yesper een score en ging Yesper met een bronzen medaille naar huis.
Kars Kroon raakte in zijn eerste partij bij het maken van een hele mooie score geblesseerd en is naar het ziekenhuis gegaan met een gebroken pols.
Jonne Coolegem was in top vorm vandaag en heeft in 4 partijen totaal 2 minuten op de mat gestaan. Zijn eerste drie partijen won hij allemaal met een heupworp binnen 10 seconde. De laatste partij moest hij nog net iets meer zijn best doen, deze wist hij met scherp doorgaan op de grond te winnen. Hij mocht de eerste prijs mee naar huis nemen.
Mats Kroon kwam in de eerste partij in een situatie uit waarbij het twee kanten op kon, een moment van twijfel zorgde ervoor dat zijn tegenstander hem net kon overnemen. De tweede partij ging verloren door zijn eigen enthousiasme. Zijn derde partij wist hij vervolgens met een wazari en 3 straffen binnen te halen waardoor ook hij een bronzen medaille mocht ophalen.
Job Kroon mocht flink aan de bak met vijf partijen. De eerste won hij met schouderworp, vervolgens won hij op beslissing omdat hij elke keer net niet wist te scoren maar veel actiever was dan zijn tegenstander. De partij erna was erg aan elkaar gewaagd en verloor hij op beslissing. Daarna verloor hij nog een partij maar in zijn vijfde en laatste partij wist hij een derde plaats binnen te slepen door goed door te gaan op de grond en zijn tegenstander in een houdgreep te pakken.
Lex Gast voor het eerst in zijn nieuwe gewichtsklasse, gaf zijn eerste tegenstander een hele harde schouderworp, zijn volgende tegenstander moest opgeven met een bloedneus, de derde pakte hij in een houdgreep. Alleen de vierde ging helaas verloren door een goed getimede veeg van zijn tegenstander. Hij mocht een zilveren medaille ophalen.
Tot slot waren May Witjes en Stan de Laleijne ondanks alle sneeuw toch gewoon gekomen. Beide wisten alleen helaas niet tot een winstpartij te komen.