Noord-Hollands kampioenschap tot 18 jaar

18-02-2018

Vandaag werd in Beverwijk het Noord-Hollands kampioenschap gehouden. Voor Dojo ‘t Loo kwamen er vier judoka’s in actie. In de ochtend waren Bas de Laleijne en Jonne Coolegem aan de beurt. Bas de Laleijne stond in zijn eerste partij met twee straffen voor, hij kon deze helaas niet vasthouden en werd gegooid. In de tweede partij maakte zijn tegenstander een binnenwaartse haak en kreeg hij ook ippon tegen. Jonne Coolegem won zijn eerste wedstrijd met een fraaie heupworp, hierna moest hij tegen een grote concurrent en kon deze wedstrijd net niet naar zich toe trekken en deze ging verloren. In de derde partij herpakte Jonne zich en maakte een mooie ippon, wederom met een heupworp. Hierdoor werd Jonne derde van Noord-Holland en mag hij over drie weken strijden in Tilburg op het NK.

In de middag moesten Mats Kroon en Fil Dekker aan de slag. Fil en Mats moesten hun eerste partij tegelijk judoën. Fil verloor deze in een houdgreep. Mats stond wazari gelijk en werd iets te overmoedig en kwam te dicht op zijn tegenstander en werd zo op zijn rug gelegd. De tweede wedstrijd herpakten de jongens zich door een goede pakking af te dwingen. Fil sloot zijn wedstrijd winnend af na met een wazari gescoord te hebben, hij hield deze score netjes vast. Mats won met een mooie sasae been worp zijn tweede wedstrijd. De derde wedstrijd verloor Fil door een uchi mata, hij kon zijn pakking niet goed op orde krijgen. Mats won zijn derde partij wederom met een wurging. Hierna was het helaas op en belandde Mats in zijn derde partij in een armklem en was het toernooi over.

Voor alle judoka’s een leerzame dag en met mooi judo ook een mooie dag. Over 3 weken zal Jonne laten zien wat hij kan op het NK