Het Ben van der Eng memorial tournament in Beverwijk

15-04-2018

Op zondag 15 april deed een groot deel van de a-judogroep mee aan het Ben van der Eng memorial tournament in Beverwijk dat voor de 20ste keer gehouden werd. Met rond de 500 deelnemers uit binnen en buitenland (uit heel Europa en zelfs uit Brazilië) is dit het grootste judo evenement voor judoka’s met een beperking in Nederland.

Maartje en Swen moesten al vroeg de mat op. Na een gezamenlijke warming-up moest Swen 3 wedstrijden judoën en Maartje zelfs 5! Er werd gewonnen en verloren maar zowel Maartje als Swen wisten de tweede plaats op te eisen en gingen met een mooie beker naar huis.

's Middags kwamen de oudere judoka’s in touw. Faye en Michelle stonden geweldig te judoën en wisten al hun wedstrijden snel met Ippon te winnen! Ze werden hiermee kampioen in hun poules! Timo, Whesley en Melvin zaten in grote poules. Opnieuw werd er veel gewonnen en een enkele keer verloren. Het leverde Whesley en Melvin een derde plek op en Timo een fraaie tweede plaats.

Coaches Dylan en Ingrid zijn zeer tevreden over de progressie van de judoka’s en hopen volgend jaar met een nog grotere groep deel te nemen aan dit geweldige toernooi.