Ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

15-04-2018

Vandaag was het laatste ontwikkelingstoernooi van het seizoen bij judoclub de Uitkomst in Anna Paulowna. Van Dojo ’t Loo deden Boet, Sebastiaan, Daan van Waggendorf van Rijn, Kami, Joyce, Bastiaan, Victor, Simon en Daan Kamping mee.

De eerste deelnemer van de dojo was Boet, de eerste partij was lastig maar hij won knap met een waza-ari nadat hij zijn tegenstander 13 seconden in de houdgreep had. Ook won Boet zijn tweede wedstrijd met een waza-ari, die hij met een osoto gari had behaald.
Zijn derde partij was lastig, hij stonden goed te judoën maar verloor helaas op scheidsrechterbeslissing. De vierde en laatste partij was snel over, Boet was erg dominant en won de wedstrijd met een houdgreep. Boet is knap tweede geworden.

In het tweede blok deden 3 judoka’s mee: Sebastiaan, Daan van Waggendorf van Rijn en Kami.
Sebastiaan won de eerste partij door de tegenstander mooi door te sturen, de tweede partij werd ook met ippon gewonnen, met een mooie harai goshi gooide hij zijn tegenstander.
Helaas verloor Sebastiaan zijn derde partij van een tegenstander die een stuk langer was. Ook de vierde partij verloor hij ook al was hij in het begin dominant. In zijn laatste partij zette hij alles op alles en won met een harai goshi. Uiteindelijk is hij toch nog derde geworden.

Daan had het de eerste twee wedstrijden erg zwaar, hij stond goed te judoën maar verloor allebei de wedstrijden op scheidsrechterbeslissing. Ook de derde wedstrijd was moeilijk maar toch wist Daan zijn tegenstander te werpen met harai goshi vanaf de rug. De vierde wedstrijd werd gewonnen met een mooie heupworp vanuit de nek. Zijn vijfde en laatste wedstrijd won hij met een waza-ari die hij behaald had met een houdgreep. Daan is knap derde geworden.

De derde judoka in dit blok was Kami. De eerste partij won ze met twee mooie waza-ari’s.
Hierna won ze twee zware partijen verdiend op scheidsrechterbeslissing nadat ze heel goed heeft staan judoën. De laatste wedstrijd won Kami met een houdgreep en ze is als eerste geëindigd.

In het derde blok waren Joyce en Bastiaan aan de beurt. Joyce won de eerste zware partij met een overname, de tweede wedstrijd scheelde niet veel maar toch won ze met een ippon na een overname. Daarna won ze de drie andere partijen ook verdiend met eerst een scheidsrechterbeslissing, daarna een mooie osoto gari en in de laatste partij won ze weer op scheidsrechterbeslissing na een zware pot. Joyce is net als Kami eerste geworden.

Bastiaan had helaas maar twee tegenstanders. Zijn eerste twee wedstrijden moest hij het opnemen tegen de uiteindelijke nummer een en die verloor hij jammer genoeg allebei met osoto gari.
Daarna moest hij twee partijen judoën tegen zijn andere tegenstander. De eerste won hij met een heupworp om de nek. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen, dit keer met een osoto gari. Bastiaan is verdiend tweede geworden.

In het vierde en laatste blok waren Victor en Simon aan de beurt.

Victor was niet lang bezig met zijn eerste wedstrijd en won met een houdgreep. De tweede tegenstander was helaas net te sterk en hij verloor. Hierna won hij twee wedstrijden achter elkaar met twee mooie harai goshi’s. helaas werd de laatste wedstrijd onterecht verloren met een scheidsrechterbeslissing. Victor eindigde als derde.

De op een na laatste judoka in dit blok was Simon. Hij had erg veel pech en verloor de eerste wedstrijd met een houdgreep nadat hij zich liet verrassen. De tweede wedstrijd was heel raar, zijn tegenstander wurgde hem (wat zij nog helemaal niet mogen) en hierdoor moest hij afkloppen en gaf de scheidsrechter een ippon. Simon had nog last van zijn keel en verloor de laatste wedstrijd met uchi mata.

Als laatste was Daan Kamping aan de beurt. Hij won zijn eerste wedstrijd met een harai goshi. De tweede wedstrijd ging verloren door een o soto gari. De laatste wedstrijd ging helaas onterecht toch naar zijn tegenstander en zo werd Daan derde.

Een mooie succesvolle dag mede dankzij de coaches Kars Kroon en Fil Dekker