De Friese Masters

21-04-2018

Afgelopen weekend werd er in Friesland gejudood. Hier werden de Friese Masters gehouden.

In de vroege ochtend kwam Pablo als eerste in actie. Hij moest de eerste wedstrijd tegen een sterke tegenstander en kon helaas een ippon tegen niet voorkomen omdat hij in een ippon seoi nage van zijn tegenstander liep. De tweede wedstrijd ging wat beter. Deze won hij met ippon door een heupworp. De derde wedstrijd was Pablo hard aan het knokken, maar door een klein foutje kon zijn tegenstander een wazari scoren.

Hierna waren Jonne en Yesper aan de beurt. Jonne kon twee wedstrijden winnen waardoor hij in de finale terecht kwam. Hij kon zijn tegenstander in de finale niet afhouden van het maken van een sankaku waar hij eerdere wedstrijden ook mee won, hierdoor verloor Jonne de finalewedstrijd. Hij werd hier echter wel keurig tweede mee. Yespers wedstrijden gingen op en neer. Hij won er één, verloor er één. Hierna won hij er weer twee en moest toen strijden om de derde plek. Hierin moest hij zijn meerdere erkennen in de tegenstande,r waar hij eerder van verloor. Zo werd hij net niet derde.

In het blok daarna kwamen Sija, Stan, Mats en Bas de mat op. Sija kreeg in haar eerste wedstrijd een klap op haar kaak, waardoor ze de wedstrijd moest staken en geblesseerd de mat af moest. Hierna kon ze niet meer verder. Stan won zijn eerste wedstrijd met een heupworp, de tweede ging nipt verloren omdat hij niet fel genoeg was, de derde wedstrijd (om de derde plaats)  ging weer beter en hier scoorde hij een mooie ippon, waardoor Stan derde werd.

In de poule tot 60 kg kwamen Mats en Bas in actie. Bas had het door zijn lage gewicht erg zwaar wat betreft zijn tegenstanders, hij had een goede strategie maar de kracht miste nog wat, waardoor Bas weet waar hij de komende tijd zijn tijd moet gaan doorbrengen.... Mats won zijn eerste wedstrijd met een ko soto gake. De wedstrijd daarna ging helaas verloren. De volgende wedstrijd werd wederom gewonnen door een ko soto. De vierde wedstrijd ging Mats te voorbarig van start en moest dit bekopen met een ippon tegen.

In het laatste blok waren Job en Elvin aan de beurt. Beide moesten hun eerste wedstrijden tegen de latere finalisten en verloren zo hun partij. De wedstrijd hierna werd door beide gewonnen met flitsende worpen. Helaas konden ze de derde partij beide niet winnen. Elvin won in zijn poule de eerste twee wedstrijden. De halve finale wedstrijd hierna was Elvin niet helemaal gefocust en kon zijn tegenstander niet verslaan en werd zo doorverwezen naar de strijd om het brons. Deze kans greep Elvin met beide handen aan en deze partij werd fraai gewonnen met een beenworp. Elvin werd derde.

Al met al een leerzame dag voor zowel judoka’s als de coach, waardoor er de komende tijd weer gericht getraind kan worden.