Wilde dieren gespot bij het Maalwater

07-07-2019

Afgelopen weekend zijn er op het terrein van Trias, rond het Maalwater en de sleeheuvel maar ook in het Heilooërbos een aantal opvallende dieren gespot. Flamingo's, gorilla's, spinnen zo groot als mensen en ook zoals op de onderstaande foto te zien is een stel krokodillen.

Dit alles had te maken met het jaarlijkse Dojokamp met dit jaar als thema Jungle Safari.
De kinderen kwamen zich tussen half 9 en half 10 op zaterdag 6 juli melden op het terrein van Trias.Vervolgens werden ze ingedeeld bij hun groepje voor dat weekend en konden meteen aan de slag met het maken van een vlag : Maki's, Tarantula's, Panters, Pandaberen, Flamingo's, Gorilla's, Krokodillen, Luiaards en Neusapen.

Daarna konden ze de rest van de ochtend en een deel van de middag los met 9 verschillende spellen op de sleeheuvel. Na een korte onderbreking door helaas wat regen, werd de sportdag afgesloten met een korte estafette en prijsuitreiking met de Gorilla's als winnaar. Hierna vertrok de jongste jeugd naar huis.

De overige kampdeelnemers konden na wat rust aanschuiven bij de BBQ, zodat ze met een goed gevulde maag het bos in konden voor de speurtocht. Gekke dieren geluiden, het voelen in vieze bakken en het geblinddoekt over een parcours waren enkele van de onderdelen die ze tegen kwamen. De ouders hadden zich af en toe goed verstopt om een aantal kinderen even goed te laten schrikken voordat ze aan de opdracht konden beginnen.

Moe maar voldaan en met het traditionele broodje knakworst op ging het grootste deel om 23.00 uur de tent in. De nachtwacht heeft verder een rustige nacht gehad.

Fris en fruitig stond er op zondag nog een een warming-up op muziek gevolgd door een aantal spelletjes in het park op het programma. Een toren bouwen van dozen met wind was nog niet zo makkelijk. De neusapen wisten helaas geen spel te winnen en gingen er vandoor met de poedelprijs, de Flamingo's wisten met goed teamwork de hoofdprijs van deze ochtend binnen te halen.

Wij als organisatie hebben weer genoten van alle blije gezichten, bedanken graag alle vrijwilligers en hopen dat het volgend jaar weer zo'n succes wordt!

Foto's volgen de komende dagen.