Jiu Jitsu

Jiu-Jitsu is volgens velen het mooiste en compleetste zelfverdediging systeem ter wereld.

Naast de welhaast overbekende worpen, grepen en valtechnieken zoals we die ook kennen uit het judo, kent Jiu-Jitsu ook een scala aan trap- en stoottechnieken. Zo is Jiu-Jitsu in vrijwel alle situaties effectief als het gaat om persoonlijke weerbaarheid. Jiu-Jitsu is dan ook niet voor niets een belangrijk onderdeel van politie en militaire opleidingen overal ter wereld.Jiu-Jitsu is bovendien een zeer toegankelijke sport om te doen. Zowel voor de recreant als de prestatiegerichte sporter ontwikkelen wij passende programma's die u zeker aan zullen spreken.

 

 

De Jiu-jitsu technieken stelt de beoefenaar, vrouw of man, in staat om een sterkere tegenstander te overwinnen. Men leert bij Jiu-Jitsu effectief verdedigen door juist gebruik te maken van de kracht van de aanvaller door deze in z'n eigen nadeel om te zetten.

Jiu-Jitsu is bij een gedisciplineerde activiteit, waarbij respectvolle omgang en samenwerking met elkaar centraal staan. Jiu-Jitsu levert ook nog eens een prima bijdrage aan een ijzersterke (mentale) conditie en een krachtig en lenig lichaam.

 

Wil je een keer een proefles volgen, neem dan contact op met de ledenadministratie