Nationale training JKA

09-12-2018


Nationale Training JKA

Vandaag was weer de Nationale Training in Dojo ‘t Loo onder leiding van Sensei Tamara Wewengkang. De opkomst viel een beetje tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het thema was de basis principes van het karate. Heel gedetailleerd, dus bijzonder interessant voor jong en oud en hoog en laag.

Examens, afgenomen door de JKA

Na de Nationale Training werd gestart met de examens voor 13 leden. Nervositeit was waarneembaar. De leden werden vooraf gepositioneerd, waarbij werd begonnen met de 7e kyu (Emi Stroo, Eline Heeres en Crystel Borgmann) er werd gestart met de basisprincipes wat Kihon wordt genoemd.

Dit hebben ze goed gedaan. Daarna 6e en 5e kyu (Matthijs de Vries, Cabriel Miranda, Sil van der Spel, Rosa Mei Thung en Ella Booms) Ook zij startten met de Kihon. De Kihon die zij deden werd zwaarder beoordeeld, maar geen moeite voor deze 5. Als laatste kwamen de hoge banders op de mat, 4e t/m 2e kyu (Rick Wesseling, Sam Coolegem, Di An Tan, Roberto Cappabianca en Joshua Nunes Cardozo) Uiteraard ook Kihon. Ik hoef niet te vertellen dat dit niveau nog hoger moest zijn. Vervolgens werden we met kata’s verwend. De eerste groep Heian Shodan, de 2e groep Heian Nidan en Heian Sandan de laatste groep Heian Jordan, Heian Godan en Tekki Shodan. Allen hebben de kata’s goed gelopen. Sensei Tamara heeft nog wel wat adviezen gegeven en daar waren we heel blij mee. De laatste opdracht was Kumite (het vechten) dit wordt per graad opgevoerd. Eerst heel statisch en zo steeds meer naar het echte vechten. Hier werden ook wat adviezen gegeven. Deze 13 leden hebben heel netjes hun examen gedraaid en ook allemaal geslaagd. Proficiat!!