Ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

09-12-2018

Vandaag werd er in Anna Paulowna gestreden op het ontwikkelingstoernooi. Een toernooi om beginnende judoka´s te laten ervaren hoe het is om wedstrijden te doen.

In de vroege ochtend Pakte Sil Klaver een mooie zilveren medaille en werd Mila le Loux derde door haar laatste wedstrijd met ippon te winnen. Julie van de Meer stond lekker te knokken en won één partij en werd hierdoor gedeeld derde. Ook Parker le Loux was lekker aan het stoeien en haalde hierbij ook de gedeelde derde plek.

In de tweede groep was Erik van de Meer goed aan het vechten, hij heeft veel ervaring opgedaan en een mooie gedeelde derde plek mee naar huis genomen. Stan de Boer zat bij Erik in de poule hij won de onderlinge strijd met Erik met een houdgreep en nam ook een bronzen plak mee naar huis. Daan van Rijn en Sebas Haasnoot zaten bij elkaar in de groep. Zij stonden allebei heerlijk te knokken en wonnen beiden 3 wedstrijden. De plek om het goud was tegen elkaar en werd gewonnen door Daan. Tyler le Loux was vandaag net als David Roubos goed op dreef. Beide judoka's wonnen 4 wedstrijden en verloren er helaas één. Maar hierdoor haalden ze wel allebei het zilver. Iwan Schermer moest even op dreef komen en verloor twee wedstrijden, hierna won hij er nog wel twee en haalde hiermee brons.

In groep 3 zat Sven Walta in de grootste poule van de dag. Hij moest 6 wedstrijden judoën, maar dat deerde hem niks. Hij won alle zes de wedstrijden op ippon en werd hiermee kampioen. Bastiaan Elzinga won net als Sven ook al zijn wedstrijden en werd hiermee ook kampioen. Sil Elfring was hard zijn best te doen, maar kwam helaas niet toe aan scoren, hierdoor werd hij gedeeld derde. Nova Bo verloor twee wedstrijden en ging de laatste partij er nog vol voor, hier kon ze nog wel scoren en werd ze ook derde. Kami Dekker had met verschillende technieken vier wedstrijden gewonnen en één verloren, hierdoor haalde ze net als Thijs Olyrhook Molenaar, die dezelfde punten haalde als Kami, beiden het zilver.

In de laatste groep waren de grootste judoka's aan de beurt. Joep Groeneveld behaalde keurig het brons door zijn laatste partij met ippon te winnen. Sam van der Veek was met vijf ippons de baas in zijn poule en werd hiermee kampioen. Timo Schermer won twee partijen, maar verloor er ook twee, hierdoor was het zilver voor Timo. Sofie Oosterink zat samen bij Michelle in de poule. Beiden waren hard aan het knokken en er werden ook nog wel punten gescoord, maar helaas werd er ook verloren. Michelle en Sofie werden beiden gedeeld derde. In de laatste poule van de dag zaten Victor Hogeveen en Lucas Haasnoot bij elkaar in de poule. Beide wonnen ook alle partijen in hun poule tot ze tegen elkaar moesten judoën. Lucas stond nog een wazari voor, maar uiteindelijk scoorde Victor een ippon waardoor het goud naar Victor ging en het zilver naar Lucas.

Al met al een leerzame dag voor de meeste judoka’s en de coaches Kars en Kars.