Open Twentse judotoernooi te Enschede

16-12-2018

Vandaag werd er in Enschede het Open Twentse judotoernooi gehouden.

 Eerder dit weekend was dit een van de belangrijke toernooien voor judoka’s tot 18 jaar om zich te plaatsen voor het EK tot 18 jaar komende zomer. De rest van het weekend was het daarom een druk bezet toernooi voor judoka’s uit heel Nederland.

In de vroege ochtend om half zes vertrok Elvin met vader Paul en coach Kars naar Enschede om om half 8 te wegen en zijn wedstrijden te doen. In de eerste wedstrijd gooide Elvin een Duitse tegenstander, in de tweede ronde gooide Elvin een Nederlandse judoka. In de kwartfinale ging het alle kanten op, de tegenstander van Elvin scoorde een wazari, maar Elvin kwam terug met een wazari, hierna belandde Elvin helaas in een houdgreep waardoor er werd verloren. In de herkansing won Elvin nog 3 keer waardoor hij om het brons mocht strijden. Deze wedstrijd was spannend, maar omdat de judoka niet echt wilde aanvallen, won Elvin met drie straffen, waardoor Elvin het brons kreeg omgehangen.

In het blok hierna was Yesper Brunekreef aan de beurt. Hij was 200 gram te zwaar voor zijn normale klasse tot 60 kilo, waardoor hij tot 66 kilo moest gaan strijden. De eerste wedstrijd moest Yesper gelijk tegen de nummer 2 van Nederland, Yesper kon het nog redelijk lang volhouden, maar één minuut voor het einde van de wedstrijd werd hij gegooid. De tweede wedstrijd was eveneens tegen een veel grotere en zwaardere judoka, maar door een goede tactische keus, wierp hij zijn tegenstander en ging zo een ronde verder. In de derde ronde ging Yesper weer hard uit de startblokken, alleen verloor hij uiteindelijk wel met ippon van een Poolse jongen.

In het derde blok was Wobbe Kruize aan de beurt. Hij stond te knokken als een beer. Hij won in zijn poule 2 wedstrijden, net als twee andere judoka’s in zijn poule, hierdoor moest er opnieuw worden gejudood. Wobbe ging de strijd nogmaals aan, helaas verloor hij twee keer en was hij net niet door naar de kruisfinales.

Aan het einde van de dag kon de coach terugkijken op een mooie judodag waarin er allemaal harde wedstrijden geleverd werden en veel inzet werd getoond. Volgend jaar hopen we op meer judoka’s, waarbij er hopelijk ook een aantal judoka’s meedoen op de zaterdag.