Internationaal judotoernooi te Gemert

20-01-2019

Zondag werd er in Gemert gejudood op het internationale judotoernooi. In de eerste groep moesten Elvin en Lex aan de slag. Lex had een zware Loting en moest tegen een sterke Belg en een goede nederlander die later beiden vierde werden. Elvin kon goed inkomen en won zijn eerste partij met een houdgreep. De volgende twee partijen werden gewonnen. Hierdoor stond hij in de halve finale. In de halve finale kwam Elvin nog wel een wazari voor, en werd hierdoor overmoedig en wilde weer met dezelfde worp scoren, hier zat de tegenstander op te wachten en nam Elvin over. Ippon helaas. Hierna moest Elvin tegen de Belgische judoka waar Lex van verloor. Elvin zou de eer van de club hooghouden en dit deed hij ook in een spannende partij. In de golden score werd er gescoord met een overname en hierdoor was het brons voor Elvin.

In het tweede blok was Stan aan de beurt. De eerste wedstrijd ging verloren nadat Stan op de grond kwam en dacht dat het over was. De tegenstander ging door en door de doorgaande beweging verloor Stan. De tweede wedstrijd stond Stan een wazari voor. Deze kon hij helaas niet goed genoeg verdedigen en verloor op drie shido´s.

In het laatste blok waren de judoka´s tot 18 jaar aan de beurt. Mats, Jonne en Kars zaten bij elkaar in de poule. Mats won zijn eerste partij van een sterke Duitser met een voetveeg. Jonne won zijn eerste met een overname en Kars won ook zijn eerste partij. De tweede wedstrijd was voor alledrie echter te veel. Alle drie verloren hun pot. Mats won nog wel zijn derde wedstrijd, maar hierna verloren ze allemaal hun laatste wedstrijd en was het toernooi over. Bas zat in de klasse tot 66 kilo. Er waren veel positieve punten in Bas zijn wedstrijden. Hij hoorde eigenlijk nog een wazari te scoren in de tweede partij, ware het niet dat er net mate was geroepen. Bas kon de goede partijen helaas niet volhouden tot een winstpartij, maar progressie was er zeker gezien. Fil Dekker was de laatste judoka. Hij won zijn eerste partij in een zenuwslopende wedstrijd. De partij hierna ging verloren in een armklem. De volgende partij werd weer gewonnen met een mooie houdgreep nadat er al met een maki komi was gescoord. De laatste wedstrijd om het brons ging verloren met een o goshi heupworp, maar daardoor was er bij Fil ook zeker progressie gezien.

Al met al een leerzame dag voor de judoka´s in het zuidelijke Gemert.