Internationaal judotoernooi Hoogland

03-02-2019

Vandaag werd er in Hoogland gejudood op het Internationale Hoogland toernooi.

In de ochtend waren de judoka´s tot 12 jaar aan de beurt. Het ging voortvarend. Jorne Reitsma won drie partijen en moest alleen de laatste partij zijn hoofd buigen en werd zo tweede. Jesse Molen won twee partijen en ging twee partijen hard knokkend onderuit. Uiteindelijk resulteerde het ook in een tweede plek. Roan Krom moest even inkomen verloor twee partijen, maar omdat hij hierna weer twee partijen won was er voor hem ook weer een tweede plek.

In de tweede groep waren de judoka´s tot 10 jaar aan de beurt. Hier ging Daan van Rijn voortvarend van start. Hij won drie partijen op rij met ippon. De laatste partij was er even discussie wie de ippon had gescoord. Na overleg met de scheidsrechters werd de wedstrijd opnieuw gespeeld. Daan liet er geen gras over groeien en liet zien wie er kampioen moest worden. Met een harde heupworp scoorde hij ippon en was het kampioenschap een feit. Sebas Haasnoot won twee partijen, hierna verloor hij helaas op ippon. Maar omdat de laatste partij weer winnend werd afgesloten werd ook Sebas tweede.

In de middag werd er gejudood met dubbele eliminatie. Job had zijn dag niet en lag er na twee partijen uit. Wobbe ging als jongste judoka in de -38 klasse goed van start. Hij won de eerste partij. De wedstrijden hierna werden goed bevochten en scoorde hij zelfs nog een wazari, maar verloor twee keer op ippon. Hierdoor was zijn toernooi voorbij. Lex was goed aan het judoën. Hij won twee partijen, maar verloor er ook twee en hierdoor was het klaar. Elvin Groefsema was vandaag oppermachtig. Hij won 5 partijen op rij op ippon en werd hierdoor kampioen.

In de laatste groep waren Sija, Yesper en Stan aan de beurt. Yesper en Sija beide in een poule uitkomend, wonnen  al hun wedstrijden. Sija won 5 wedstrijden op ippon en Yesper 4 met ippon. Stan de Laleleijne was de eerste wedstrijd scherp. Die won hij met twee wazari’s met een mooie schouderworp en een sutemi. De volgende twee wedstrijden waren de tegenstanders wat sterker. Waardoor het toernooi over was.