Sprokkeltoernooi in Rijen

10-02-2019

In de vroege ochtend van zondag 10 februari vertrokken Bjorn Krom, Pablo van Ginkel, Lex Gast, Elvin Groefsema, Job Kroon, Stan de Laleijne en Yesper Brunkreef naar Brabant om deel te nemen aan het Sprokkeltoernooi. Björn wist 2 partijen te winnen en verloor er ook 2. Pablo, Lex en Job, wisten er 1 te winnen maar verloren er ook 2 in zware poules. Stan kreeg stevig tegenstand en verloor jammer genoeg 2 partijen. Yesper maakte in een recordtempo korte metten met zijn tegenstanders en behaalde de 1e plaats!

Aan het einde van de ochtend mocht Celine aan de bak. Het eerste toernooi in de -15. Celine kwam helaas te kort in 2 partijen maar heeft stevig tegenstand geboden en laten zien dat ze potentie heeft om ook in de -15 prijzen te gaan halen.

In de middag was het de beurt aan de -18 judoka’s. Bas verloor helaas 2 partijen in een sterke poule. Mats en Kars Kroon kwamen in de dezelfde poule uit. Mats kwam meteen de ijzersterke latere nummer 1 tegen en verloor. Hij wist er daarna 2 te winnen, maar verloor helaas de 4e partij. Kars won 3 partijen op rij en stond in de finale. Helaas kon hij geen revanche nemen voor zijn broer en verloor, maar haalde dus een mooie 2e plek. Fil draaide in een poule waarin hij flink aan de bak mocht. Hij wist 3 partijen te winnen, waarvan 1 in een uitputtingsslag in de golden score. Hij verloor 2 partijen en werd keurig 3e!

Al met al een leuk toernooi waarbij hard is geknokt door iedereen. Voor de training: goed de pakking trainen en ne-waza: keer- en kanteltechnieken.