Ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

10-02-2019

Vandaag werd  in Anna Paulowna door 28 judoka´s van Dojo't Loo gestreden op het ontwikkelingstoernooi. Er werd door alle judoka´s flink gestreden en veel geleerd. In de eerste groep was het Mila in het lichtste gewicht die twee mooie ippons maakte met een beenworp en een houdgreep waardoor ze tweede werd. Parker (haar broer) werd ook met twee winstpartijen tweede in zijn groep. Sil Klaver won met vier partijen een knappe bronzen medaille. Jack Kleverlaan zat bij Sil in de poule en won ook drie mooie partijen met ippons, ook Jack was hierdoor derde geworden. Julie van der meer had het lastig zij kwam helaas niet toe aan scoren, maar was hard aan het knokken.

In de tweede groep wasTyler hard aan het knokken, hij won een partijtje. Bij hem in de poule zat Sebas Haasnoot, die won de onderlinge strijd van Tyler en daarnaast nog twee partijen wat hem een zilveren medaille opleverde. Righley Campagne en Erik van der meer zaten bij elkaar in de poule. Die waren beide hard aan het knokken. Righley won de onderlinge wedstrijd, maar Erik wist met een fel bevochte wedstrijd nog een partij te winnen met een wazari. Righley eindigde op de tweede plek. En Erik kreeg de bronzen medaille omgehangen. Stan de boer was staand erg sterk bezig, maar kon zijn tegenstanders op de grond niet van zich afhouden en verloor hierdoor al zijn potten op de grond. Boet Groen was met vier ippons in een rij de sterkste in zijn poule, hiermee werd hij kampioen. David Roubos won twee partijen waarvan 1 met een prachtige heupworp hierdoor kreeg hij ook een bronzen medaille. Daan van Waggendorf van Rijn won vier wedstrijden in zijn poule waarvan 3 met ippon, hierdoor werd ook Daan kampioen.

In de derde groep beet Lucy Hurkmans het spits af door een ippon te scoren met een heupworp. De wedstrijden hierna gingen naar de tegenstanders, maar ze leerde hierdoor wel hoe het is om wedstrijden te doen. Uiteindelijk kreeg Lucy een bronzen medaille. Bram Sterk liet zijn achternaam uitkomen door twee partijen ijzersterk de tegenstanders in zijn houdgreep te houden. Hierdoor kreeg Bram ook een bronzen medaille. Sil Elfring ging hard aan de slag en met 3 gewonnen wedstrijden werd hij tweede. Sven Walta zat in een poule ingedeeld waarbij de zwaarste judoka´s ook nog bij hem in de poule zaten. Dat deerde Sven niks, hij won alle partijen, ook van de zwaardere judoka´s. Hierdoor werd Sven ongeslagen kampioen. Nova Bo Schoonhoven liet in vier partijen zien wat een groei een judoka kan doormaken, na drie potten waarin ze twee keer won, liet ze zien wat ze geleerd had. Ondanks dat de tegenstander uiteindelijk won, kon ze tevreden terugkijken met een zilveren medaille. Thijs Olierhook zat bij Kami Dekker in de poule. Thijs won 3 partijen en de onderlinge strijd van Kami, maar Kami won wel weer twee wedstrijden en werd hierdoor derde. Thijs kreeg de zilveren medaille. Rinze Bakker, net als Lucy helemaal nieuw liet wel zien dat hij wedstrijden kan judoën, hij stond te knokken als een beer en won zijn eerste partij. De wedstrijden hierna waren de tegenstanders net te sterk en ervaren. Joyce Pepping liet als laatste met twee gewonnen wedstrijden zien, dat ook zij goed stond te judoën, ook zij kreeg een bronzen medaille.

In de laatste groep gaven de grootste judoka’s nog een keer gas. Timo Schermer won vier potten op rij met verschillende wedstrijden en werd zo kampioen. Michelle Otto liet met verschillende worpen en houdgrepen zien dat zij ook de beste was. Zep Bruin en Lucas Haasnoot zaten bij elkaar in de poule. Lucas wist alle partijen te winnen, maar verloor de laatste helaas door een onoplettendheidje, Zep Bruin, die ook nog geen judo ervaring had buiten onze eigen Dojo, liet zien dat hij ook goed kan judoën en won met twee ippons de zilveren medaille, achter Lucas die het goud haalde. Bastiaan Haasnoot liet als judoka van zijn groep zien dat hij ook mee kan doen om de prijzen. Hij won twee partijen met een houdgreep en een overname, waardoor ook een bronzen medaille.