Afdelingskampioenschap tot 10 jaar Anna Paulowna

03-03-2019

Vandaag waren er in Anna Paulowna de afdelingskampioenschappen voor judoka´s tot 10 jaar. De beste 6 judoka´s van deze afdelingskampioenschappen gaan naar het Districtskampioenschap (DK), de beste judoka´s van Noord-Holland.

In de vroege ochtend was eerst Boet Groen aan de beurt. Boet stond de eerste wedstrijd goed te knokken, hij stond een wazari voor, maar kon deze helaas niet vasthouden, hierdoor verloor hij met ippon. De volgende wedstrijd won Boet met een houdgreep. En de wedstrijd hierna won boet met een beslissing. De volgende wedstrijd verloor Boet met een, helaas mooie, schouderworp. De laatste wedstrijd won Boet weer met een houdgreep. Door deze resultaten was Boet derde geworden in zijn poule en ging hij net niet door naar de kruisfinales. Hierdoor kon Boet zich helaas niet plaatsen voor het DK.

In het tweede blok gingen Daan van Waggendorf van Rijn, Sebas Haasnoot en Sven Walta knokken om het podium.

Sven zat in een poule met de grote mannen. Dit maakte hem niks uit, hij won de eerste wedstrijd met een prachtige heupworp. De tweede en derde wedstrijd werden met een stevige houdgreep gewonnen. Hierdoor werd Sven kampioen in zijn klasse.

Sebas en Daan moesten elk in hun poule nog tweede worden in hun poule om door te mogen naar de kruisfinales. Daan moest even inkomen, maar won wel 3 van de vierwedstrijden met verschillende punten. Ook Sebas was de eerste wedstrijd niet helemaal wakker, maar dit maakte hij goed door drie wedstrijden daarna te winnen met ippon. In de kruisfinales, waarvan in drie poules de beste twee judoka’s samen kwamen, won Daan de kwartfinale met ippon. Sebas verloor deze helaas. Maar de wedstrijd om het brons won sebas wel weer met een mooie ippon seoi nage (schouderworp) en haalde hierdoor het brons. Daan stond de halve finale heerlijk te knokken en won zijn halve finale met ippon na een mooie voetveeg. In de finale had Daan het zwaar en moest flink in de weer. Maar omdat hij redelijk snel een wazari scoorde en deze niet meer uit handen gaf, werd ook Daan kampioen.

Volgende week zondag wordt in de walvis gestreden om het kampioenschap van Noord-Holland. Dan zullen Sven, Daan en Sebas proberen weer op het podium te eindigen.