A-judo toernooi te Assen

09-03-2019

Melvin zat in een grote poule en hield zich goed staande. De eerste wedstrijd won Melvin met een houdgreep, de tweede ging ook prima. Hij scoorde een wazari met een mooie koshi guruma. De tegenstander was erg sterk en Melvin kon hem niet in een houdgreep houden. Melvin won uiteindelijk dit partijtje. De derde wedstrijd werd gewonnen met een O soto gari. De vierde was een moeizame wedstrijd, maar een stevige houdgreep zorgde wederom voor de winst. De laatste wedstrijd maakte Melvin een ovename en won met een houdgreep. Hij werd dus verdiend kampioen!

Wesley moest in zijn eerste partij tegen een brede blauwe bander en daarna tegen twee grote jongens met allebei de bruine band. De eerste wedstrijd was spannend, hij won met een overname. De tweede wedstrijd won hij met een mooie beenworp; bij de derde aprtij maakte hij ee mooie ko-soto-gake en won ook deze. Hij werd dus ook verdiend kampioen!

Timo was door een foutje van organisati zwaar ingedeeld, waardoor hij tegen een veel te grote jongen moest en hard geworpen werd (gelukkig niks aan over gehouden).De eerste wedstrijd won hij met een tai-o-toshi, en in de tweede partij scoorde hij na 10 seconden een ippon! Toen dachten we dat hij klaar was, maar ze bleken deze poule nog een keer te willen draaien. De eerste wedstrijd daarvan verloor Timo met een wazari. Daarna verloor hij op scheidsrechters beslissing. Hij is gelukkig alsnog wel eerste geworden.

Sven had grote tegenstanders en kreeg ze allemaal moeilijk in beweging hierdoor.Zijn eerste potje had hij het zwaar met z’n tegenstander op de grond en werd twee keer geworpen, waardoor hij verloor. de tweede partij was een lastige tegenstander en hij verloor na twee wazari’s . Het derde potje had hij een behoorlijk grote tegenstander tegenover zich die hij lastig in beweging kreeg. Zelf werd hij wel alle kanten op gesleurd en daardoor kreeg zij een aantal mooie kansen hem goed te werpen. De vierde partij was helaas snel gespeeld en sven belandde vol op z’n rug. Gelukkig kon hij er zelf om lachen.

Ook hier werd gezegd dat ze klaar waren, maar werden we tijdens een snack ineens verrast door een extra potje omdat ze twee poules samengevoegd hadden.

Deze wedstrijd begon weer op knieën. Even leek het erop dat Sven een mooie worp door kon zetten, maar werd toen helaas overgenomen en hij belandde in een houdgreep. Hiermee was het einde oefening en werd hij 4e.