Nederlands Kampioenschap judo tot 18 jaar te Den Haag

09-03-2019

Op zaterdag werd in Den Haag het Nederlands kampioenschap judo gehouden voor judoka’s tot 18 jaar. Op dit kampioenschap streden drie judoka’s van Dojo t Loo om de medailles.

Sija Coolegem trapte de dag af met een heupworp waarmee ze een ippon scoorde. De volgende partij ging helaas verloren tegen de latere nummer 3. Hierna won Sija nog 2 wedstrijden met prachtige heupworpen, maar de vijfde wedstrijd was iets te zwaar. Hiermee was het echter zeker een geslaagd toernooi zeker omdat Sija eigenlijk nog een judoka is tot 15 jaar. Volgende week mag Sija zich proberen te plaatsen voor het NK tot 15 jaar.

Jonne Coolegem, de broer van Sija, won zijn eerste wedstrijd netjes door zijn tegenstander te gooien met een schouderworp. De tweede wedstrijd ging helaas verloren in de golden score. Daar had iets meer in gezeten helaas. De derde wedstrijd belandde Jonne in een sankaku en verloor hierdoor zijn wedstrijd.

Fil Dekker was de laatste van de Dojo. Hij stond lekker te knokken en was zeker in de counter dichtbij een aantal scores. Helaas bleven de echte punten uit. Fil verloor twee wedstrijden op ippon, maar heeft net als Jonne en Sija wel een mooie NK ervaring erbij.

Al met al een leerzame dag voor zowel de judoka’s als de coach.