Districtskampioenschappen -15 jaar te Beverwijk

17-03-2019

Zondag 17 maart streden 13 judoka’s van Dojo ’t Loo tijdens het DK voor een plek op het Nederlandse Kampioenschap tot 15 jaar. In het ochtendblok zaten Celine Kleijmeer, Sija Coolegem, Björn Krom, Pablo van Ginkel en Wobbe Kruize. De twee meiden waren goed in vorm vandaag. Celine won de eerste twee partijen overtuigend, met een sterke pakking en mooie worpen. In de finale verloor ze helaas van een geduchte tegenstander, maar met deze mooie 2e plek staat zij over twee weken op het NK. Sija was vandaag onverslaanbaar, de eerste partij won zij in 7 seconden en de tweede partij was ook binnen een minuut beslist. Vervolgens won ze van een tegenstander, waar ze tot nu toe van verloor en mede door het opgeven van de andere finalist mocht Sija de 1e prijs in ontvangst nemen.

Wobbe Kruize kwam vandaag als eerste-jaars ervaring opdoen. Zijn loting zat niet mee, gelijk de eerste partij tegen de latere nummer 2, de wedstrijd hierna ging helaas ook verloren. Pablo van Ginkel had net als Wobbe een lastige loting. Hij moest de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen. Hij stond nog tot een paar minuten in de golden score te judoën maar uiteindelijk ging het punt naar de tegenstander. De tweede wedstrijd herpakte hij zich en won hij met ippon door een schouderworp. De derde wedstrijd ging helaas verloren. Bjorn Krom kon vandaag helaas geen partij winnen.

In het middagblok waren Sven Witjes, Job Kroon, Elvin Groefsema, Lex Gast, Stan de Laleijne, Floris van Groen, Yesper Brunekreef en Di An Tan aan de beurt. Sven, Job en Lex zaten samen in de grootste poule van de dag. Lex moest de eerste partij nog even wakker worden en kreeg op de grond een verwurging tegen. Bij de volgende partij stond hij goed te judoën, maar door een eenmalig foutje in de pakking kreeg hij helaas een worp tegen en lag hij eruit. Sven was de eerste ronde vrijgeloot en won daarna met wazari na een beenworp. Helaas verloor hij vervolgens twee partijen, waarmee hij klaar was. Job verloor de eerste partij van dezelfde tegenstander als Lex, maar wist zich hierna goed te herpakken. Drie partijen op rij won hij met ippon, door mooie worpen te laten zien zoals een schouderworp en een beenworp. De laatste partij was een lang en moeilijk gevecht, waar uiteindelijk de ander met de winst vandoor ging. Hierdoor lag ook Job uit de poule, net voor de prijzen.

Floris was staand goed aan het judoën bij alle twee zijn partijen, maar moest zijn meerdere erkennen op de grond waar hij twee keer met een verwurging verloor. Elvin kon bij de eerste partij niet goed zijn eigen pakking krijgen en kon daardoor niet op tegen de worp van zijn tegenstander. Bij de tweede partij probeerde hij de tegenstander door te sturen, wat helaas niet lukte. Ook voor Elvin dus het einde van het toernooi. Stan begon de eerste partij goed, hij had zijn pakking op orde en gooide zijn tegenstander met een heupworp vol op zijn rug. Bij de twee tegenstanders erna was hij wat minder fel dan bij de eerste, wat hem twee verliespartijen opleverde. Di An had een kleine poule en was van tevoren al geplaatst voor het NK, maar ging wel voor de beste score. De eerste partij won hij snel met een mooie heupworp. Ook de tweede tegenstander moest het onderspit delven door Di An zijn heupworp. Ook de laatste partij was in zijn voordeel, hiermee werd Di An netjes 1e. Yesper moest gelijk de eerste partij de belangrijkste partij, deze won hij uiteindelijk met drie straffen. De volgende twee potten in zowel de halve finale als de finale was hij sterk op de grond en won met twee houdgrepen, hierdoor bekroonde Yesper zich net als Sija en Di An tot kampioen van Noord-Holland. En met Celine als eerste jaars die een tweede prijs naar Heiloo haalt is er weer een goed resultaat neergezet door dojo t Loo.