Finale West Friese Judo Competitie te Beverwijk

24-03-2019

Vandaag werd er in sporthal de walvis gestreden om de medailles van de West Friese judo competitie. Na 4 rondes bij verschillende clubs  kwamen vandaag alle judoka’s van alle klasses bij elkaar om nog een keer te strijden om de prijzen en een mogelijk kampioenschap.

Dojo t Loo begon in de ochtend met de jeugd, die al op een stabiele 3e plaats stond. Deze werd nog eens verstevigd door een prachtige overwinning op Karel Gietelink sport met 14-4. Julie van der Meer, net nieuw in het team, won haar eerste partij voor de club. Boet Groen, ook net nieuw, scoorde ook een mooi punt en Daan van Rijn, Sam van der Veek en Jesse Molen deden hetzelfde. Celine Kleimeer en Lex Gast konden het helaas niet herhalen. Maar Sija Coolegem en Stan de Laleijne (die met een spetterende worp afsloot) haalden de laatste punten weer binnen.

Hierna werd gestreden tegen het (voor ons) altijd moeilijke EBI. We kunnen op één of andere manier geen grip op ze krijgen, ook al staan ze onder ons in de competitie. Het ging heen en weer. Julie verloor haar partij, hierna won Boet weer. 2-2. Sebas verloor helaas maar Jayden trok het gelijk. 4-4. May kon de overwinning niet binnenhalen, maar Celine scoorde met een mooi punt. 6-6. Job belandde helaas op zijn rug, maar Sija maakte weer gelijk. 8-8. Hierna was de beslissende partij maar Stan kon deze niet binnenhalen en hierdoor werd het 8-10 voor EBI.

De laatste partij was tegen het op dat moment gedeelde eerste plaats staande Cees Veen. Julie verloor helaas haar partij, maar Boet won weer. Daan en Jayden konden helaas niet winnen waardoor het 6-2 stond. Wobbe Kruize en Celine trokken de stand weer terug naar 6-6. Lex had een belangrijke pot. Hij stond te knokken voor wat hij waard was maar in de golden score verloor hij helaas. 8-6. Sija had geen tegenstander waardoor het 8-8 werd, maar Stan stond tegen een oudere iets meer ervaren judoka en kon deze niet verassen hierdoor werd het helaas weer 10-8 voor de tegenpartij.

Al met al een leerzame ochtend voor alle judoka’s die werd afgesloten met een mooie bronzen medaille.

In de middag waren de senioren aan de beurt. De 4e plek kon ook bij deze groep niet meer ontkomen en moest er lekker gejudood worden.

Dit werd gedaan in de eerste partij tegen Kodokan. Sija, net nieuw bij de Senioren haalde de eerste punten binnen, net als haar broer Jonne. Bas kon helaas niet winnen van een oudere man. Maar Fil, Thijs en Bart haalden de punten weer binnen, waardoor het 10-4 werd voor de Dojo. Een mooie prestatie.

In de tweede wedstrijd werd er gestreden tegen Cees Veen. Na de nederlaag met de jeugd in de ochtend moest er revange gemaakt worden. Stan kon zijn partij helaas niet winnen en Kars werd overgenomen. Hierna kwam de Dojo trein op gang en door winst met fraaie punten van Mats Kroon, Fil Dekker, Thijs Lesterhuis en Bart Boom was de revanche binnen. Er werd met 8-6 gewonnen.

De laatste wedstrijd was tegen de kampioen. We maakten het ze nog moeilijk doordat Stan en Kars hun partij wisten te winnen. Bas en Fil konden dit niet nadoen waardoor het weer 4-4 werd. Thijs en Bart moesten nu winnen, maar na twee slopende potten ging de winst naar Bos judo. Er werd 10-4 verloren.

Maar ook de senioren konden met geheven hoofd het gebouw verlaten want er was 2 keer gewonnen.

Aan het einde van de dag werd er nog heerlijk gesmikkeld van pannenkoeken in de Dojo en werd de afsluiting van een succesvol teamseizoen gevierd.