Ontwikkelingstoernooi Anna Paulowna

31-03-2019

Vandaag werd er ontwikkeld op het ontwikkeltoernooi in Anna Paulowna.

In de eerste groep moest Sil Klaver aan de slag. Hij won zijn eerste partij met een beenworp. De volgende twee wedstrijden gingen helaas verloren met een houdgreep, maar hij kwam ook nog knap uit een houdgreep. De vierde partij werd gewonnen met een ippon. De laatste ging helaas verloren op scheidsrechterbeslissing.

In de tweede groep stond Boet Groen goed te knokken. Hij won 5 wedstrijden op rij en werd hiermee ongeslagen kampioen. David Roubos was ook super aan het judoën. Hij won twee partijen maar verloor er helaas ook twee en werd hiermee derde.

In de volgende groep was Liv Veld heerlijk aan het knokken. Zij won vier partijen op rij en werd hiermee ook ongeslagen kampioen. Lucy Hurkmans begon sterk en won twee partijen, waarbij ook gewonnen werd van een tegenstander waar eerder van verloren was. Hierna verloor ze helaas drie partijen, maar was er veel vooruitgang te zien. Sil Elfring begon met drie winstpartijen met houdgrepen en heupworpen. Hierna verloor hij er helaas twee en werd hiermee derde. Bram Sterk zat bij Liv in de groep. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen tegen Liv, maar verder scoorde hij drie ippons waardoor hij het zilver omgehangen kreeg. Bastiaan Elzinga zat in een poule waarbij het alle kanten op kon gaan. Maar na drie winstpartijen was hij kampioen op judopunten. Nova Bo schoonhoven, was erg licht in haar gewicht, maar winst desondanks nog een partij met ippon te winnen en een partij met wazari waardoor ze uiteindelijk ook het zilver omgehangen kreeg.

Joep Groeneveld kon in het laatste blok net als Rinze Bakker geen partij winnen. Ze stonden beide hard te knokken, maar kwamen er net niet langs bij hun tegenstanders. Thijs Olierhook won drie partijen heel netjes maar de laatste was helaas net teveel hierdoor eindigde hij op de derde plek. Sam van der Veek won eerste twee partijen netjes, maar de laatste was ook net teveel hierdoor werd Sam tweede. Daan Kamping zat samen met Victor Hoogeveen in de poule. Daan won zijn eerste pot, maar nadat hij zijn tweede pot tegen Victor verloor kon hij helaas niet meer winnen. Victor verloor alleen zijn eerste partij, hierna was hij wakker. Hierna won hij drie partijen met ippon waardoor Victor tweede werd.