het Ben van der Eng toernooi te Beverwijk

13-04-2019

In sporthal de Walvis vond afgelopen weekend het Ben van er Eng Memorial Tournament (BENG) plaats voor A-judoka’s.

Dit is vernoemd naar Ben van der Eng, grote aanjager van het aangepast judo.

Dit is het grootste toernooi voor A-judoka’s met deelnemers uit o.a. Belgie, Duitsland, Griekenland, Zweden en Engeland.

Voor Dojo ‘t Loo deden mee: Faye, Timo, Whesley, Melvin en Jurgen.

Faye moest lang wachten voordat haar eerste wedstrijd begon maar toen moest ze ook flink aan de bak, in een spannende partij wist ze de winst naar zich toe te trekken met een mooie worp. Haar tweede partij eindigde in een gelijkspel en haar derde partij werd weer mooi gewonnen. Het was toen even spannend of ze als eerste of als tweede zou eindigen maar bij de prijsuitreiking mocht Faye op het hoogste plekje plaatsnemen en ging met de eerste prijs naar huis. Timo had een topdag vandaag, hij liet mooi gevarieerd judo zien en won daarmee al zijn partijen waarvan de laatste tegen een sterke Griekse judoka op de grond. Timo mocht dus eveneens de eerste prijs in ontvangst nemen!

Wesley zat in een grote poule en moest maar liefst 5 wedstrijden judoen tegen sterke tegenstanders. Hij maakte mooie aanvallen met verschillende technieken en wist daarmee 2 van zijn partijen te winnen, Whesley eindigde hiermee op de derde plaats. Melvin en Jurgen zaten bij elkaar ingedeeld en dat was voor Melvin wel heel zwaar. De eerste wedstrijden liet hij zich een beetje overbluffen en verloor snel, de laatste wedstrijd ging veel beter en kreeg hij ook kansen maar wist de partij niet winnend af te sluiten. De ervaren Jurgen verloor zijn eerste partij, won vervolgens van Melvin, verloor zijn derde partij maar sloot het toernooi af met een mooie worp en won hiermee zijn vierde pot. Zowel Melvin als Jurgen mochten hiermee de derde prijs in ontvangst nemen. Het was een dag met mooi judo en alle judoa’s hebben fink vorderingen laten zien.