Bloembollentoernooi in Anna Paulowna

28-04-2019

Vandaag werd in Anna Paulowna het Bloembollentoernooi gehouden

Judoka’s tot 15 en tot 18 jaar mochten hier aan de slag. In de vroege ochtend was Sven hard aan het knokken, hij kwam helaas niet tot scoren. Job Kroon won 1 partij met ippon maar verloor er helaas ook twee hierdoor waren beide judoka’s niet door tot de kruisfinales. Pablo van Ginkel verloor zijn eerste pot, hierna won hij twee wedstrijden met wazari waardoor hij door ging naar de kruisfinales, hierin scoorde hij een wazari met een schouderworp en ging zo door naar de finale. In de finale moest hij tegen zijn tegenstander van de eerste pot. Helaas kon hij de score niet omdraaien en verloor hij weer. Maar hij had wel een welverdiende tweede plek.

In de tweede groep moesten Stan de Laleijne en Yesper aan de bak. Stan verloor zijn eerste met een schouderworp. De tweede wedstrijd stond Stan nog lang een wazari voor en zijn tweede leek te komen, ware het niet dat er net mate was gezegd. Helaas kon Stan het niet volhouden en verloor op ippon. Zijn derde wedstrijd ging verloren met een houdgreep. Yesper zat in een poule van 5 judoka’s. hij won vier wedstrijden met ippon en werd hiermee mooi eerste.

In de laatste groep waren de oudste mannen aan de beurt. Di An deed voor een keer met de grotere mannen mee, hier kon hij ervaring opdoen in de -18. Hij kon helaas geen pot winnen maar stond lekker te knokken. Bas de Laleijne won in zijn poule van 7 zijn eerste partij met een fraaie harai goshi. De volgende partijen was Bas dominant in zijn pakking, maar kon dit niet gebruiken om te scoren. Hierdoor kon Bas geen pot meer winnen. In de klasse tot 60 kilo waren Kars en Jonne de betere. Kars won 4 wedstrijden met ippon, Jonne won er drie en verloor de onderlinge wedstrijd met Kars. Hierdoor werd er nog een eerste en tweede plek binnengehaald.