de Friese Masters in Stiens

21-04-2019

In het paasweekend werd er in Stiens gestreden op het toernooi van de Friese Masters. Heel Noord Nederland komt hier graag heen om te strijden want het niveau is altijd op peil hier. Vanuit de dojo deden 10 judoka´s mee aan het toernooi.

In de vroege ochtend moesten Jorne Reitsma, Job Kroon en Elvin Groefsema knokken. Jorne was de eerste wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon helaas geen potten breken en verloor helaas twee wedstrijden. Job Kroon won zijn eerste partij met een fraaie sutemi, verloor de tweede wedstrijd helaas op de grond, maar herstelde zich de derde wedstrijd door weer te winnen op de grond. De laatste partij was erg spannend en Job stond nog een strafje voor, maar helaas werd hij gegooid. Elvin won de eerste twee potten mooi met een beenworp en een kantel op de grond. De derde wedstrijd was tegen de latere kampioen en ging alle kanten op. Helaas verloor Elvin deze partij. De volgende partij ging weer goed gewonnen met een houdgreep, de vijfde partij ging helaas verloren door twee dubieuze wazari´s tegen te krijgen door schouderworpen, hierdoor was het toernooi over.

In het volgende blok moesten Pablo van Ginkel en Sven Walta strijden. Pablo verloor zijn eerste partij in de golden score met een heupworp. De volgende wedstrijd herstelde hij zich met een beenworp, maar de derde partij ging verloren doordat hij teveel afhield. Sven Walta had net als de rest een hele reis gemaakt, toen bleek dat hij maar 1 tegenstander had. De eerste keer won Sven met een wazari, de volgende wedstrijd ging helaas verloren op ippon waardoor de tegenstander kampioen werd. Helaas kon de organisatie er niks meer van maken.

In het derde blok moesten Stan de Laleijne, Jonne Coolegem en Kars Kroon aan de slag. Stan won net als Job de eerste partij met een fraaie sutemi. De volgende twee wedstrijden gingen helaas verloren met een houdgreep en een beenworp. Kars en Jonne waren beide op stoom. Beide wonnen de eerste twee wedstrijden met een wazari en een ippon. De halve finale van Jonne ging helaas verloren, maar Kars won ook met een goede sutemi de finale. In de kleine finale haalde Jonne het brons binnen met een wazari. Kars werd in de finale helaas gegooid met een overname waardoor er een bronzen en een zilveren plak binnen gehaald werden.

In het laatste blok moesten Sija Coolegem en Yesper Brunekreef hun plek naar het podium bevechten. Yesper had een lastige loting door de eerste wedstrijd de nummer twee van Nederland. Het ging nog ging lange tijd goed, maar helaas trok zijn tegenstander aan het langste eind. De tweede partij ging gewonnen met een wurging. Helaas ging de derde weer verloren met een wurging en was Yesper klaar. Sija was net als met het NK in bloedvorm, al haar vier partijen waren binnen een minuut klaar en werd ze kampioen. En zo werd de dag afgesloten met een kampioen.

Een mooi en leerzaam dag voor zowel de judoka´s als de coach.