teamwedstrijden in Beverwijk

25-05-2019

Het was dit weekend een druk judoweekend voor de judoka´s van dojo t Loo.

Op zaterdag werd er in vier groepen in Beverwijk gestreden voor een ticket naar het NK in Nijmegen.

Dojo t Loo had samen met Bakker Sports en Randers de Geus een combinatie-talententeam.

Bij de dames tot 12 jaar stond Joyce Pepping in het team. Joyce won net als het team 1 van de 4 wedstrijden en zij werden hiermee derde van Noord-Holland. De mannen tot 12 jaar met Jesse Molen van onze eigen dojo wonnen twee van de vier wedstrijden en werden daarmee tweede. Jesse zelf won drie wedstrijden knap en bewees een goede waarde te zijn in het team.

Bij de dames tot 15 jaar stonden Sija Coolegem en Celine Kleimeer in het team. De Dames konden als team, ook al waren sommige partijen heel spannend, geen pot winnen. Celine stond hard te knokken maar kon er nog niet doorkomen. Zij heeft nog twee jaar om door te groeien in het team. Sija won als de Nederlands kampioene wel al haar potten.

De mannen tot 15 maakten het Super Spannend. Met Elvin Groefsema, Stan de Laleijne, Yesper Brunekreef en Di An Tan had de Dojo een groot aandeel in het team. De eerste partij was gelijk tegen het grote Kenamju en alle judoka’s waren aan het slapen. Er werd verloren met 5-0 en Yesper moest met een blessure de mat af, die uiteindelijk met een kneuzing met de schrik vrij kwam. Hierna waren de judoka’s wakker en ging het gebeuren. Top-judo Amsterdam, vorig jaar nog derde op het NK, werd twee keer met 5-0 verslagen en de talenten straalden weer kracht uit. Hierna moest nog 1 keer tegen Kenamju gejudood worden en als met 5-0 gewonnen werd zouden ze kampioen kunnen worden. Kenamju werd door elkaar geschud toen het opeens 2-0 achterstond. Helaas kon de 0 niet gehouden worden maar werd er wel heel knap met 4-1 gewonnen. Hierdoor waren de mannen tot 15 net als tot 12 jaar tweede.

De mannen van de mooie samenwerking mogen over 3 weken hun kans grijpen op het NK.