West-Fries Open toernooi

26-05-2019

Op zondag werd afgelopen weekend gestreden in Oosthuizen op het West Fries open toernooi.

In de eerste groep raakte Bjorn Krom de eerste partij geblesseerd en kon daardoor niet verder judoën. Sil klaver wist met twee winstpartijen het beslag te leggen op een tweede plaats.

In blok twee wist Erik van der Meer beslag te leggen op het zilver en boet Groen haalde na 3 winstpartijen het goud op. Victor Hoogeveen was goed aan het knokken en haalde met één winstpartij een gedeelde derde plek op. Job Kroon haalde in hetzelfde blok na twee winstpartijen een derde winstpartij niet over de streep omdat zijn pakking niet op orde was. Desondanks een tweede plaats. Elvin Groefsema die een dag eerder nog met het team een NK ticket binnenhaalde liet zien wat zijn plek waard was en gooide iedereen met ippon. Een gouden plak voor Elvin.

In het derde blok stonden de twee andere judoka’s van het team van de Dojo te knokken. Di An Tan haalde na 3 winstpartijen het goud op en Stan de Laleijne winst het beslag te leggen op het brons. Daan van Rijn en Sebastiaan Haasnoot zaten bij elkaar in de poule. Daan wist het onderlinge duel te winnen en haalde zo goud op. Sebas werd uiteindelijk derde. David Roubos werd na een paar spannende wedstrijden derde.

Na de pauze waren Sven Walta en Sil Elfring aan de beurt. Sven moest 5 wedstrijden knokken maar deze werden alle 5 met verschillende technieken gewonnen en zo werd Sven eerste. Si lElfring begon sterk met een houdgreep, helaas ging de tweede wedstrijd verloren met een houdgreep. Maar hij herstelde zich met een gewonnen derde wedstrijd en zo werd Sil tweede.

In de laatste groep zat Roan Krom bij Luuk van Waggendorf van Rijn in de poule. Beide wisten alle potten te winnen en in de onderlinge finale ging de winst naar Luuk en was het goud en zilver voor de dojo. Jesse Molen, die gisteren in het team tot 12 jaar nog een plek op het NK veilig stelde won al zijn partijen met verschillende worpen en met een nieuw uitgeprobeerde schouderworp werd de worp van de dag gemaakt. Zo werd Jesse kampioen. Daan Kamping won twee partijen met een houdgreep en een beenworp. De twee beslissende partijen gingen gelijk op, maar deze kon hij net niet winnen, zo was er zilver voor Daan. Joep Groeneveld sloot de dag af met een bronzen medaille nadat hij een zwaarbevochte partij binnenhaalde me wazari.