Toradoshi Toernooi

02-06-2019

Toradoshi toernooi

De eerste die vandaag voor Dojo ’t Loo op dit toernooi mochten judoën waren Daan van Waggendorff van Ryn en Boet Groen.
Beide mannen gingen goed van start met een winstpartij. Boet won ook zijn drie daaropvolgende partijen met mooie ippons.
Daan verloor zijn tweede partij op scheidsrechters beslissing, zijn derde sleepte hij snel binnen. De vierde begon hij te rommelig waardoor hij op scheidsrechters beslissing verloor en tot slot won hij er nog een netjes. Zo werd Boet 1e en Daan 2e.

In het tweede blok werd er weer een 100% score gehaald. Luuk van Waggendorff van Ryn, Jesse Molen en Sven Walta die een leeftijdsklasse ouder mee deed wonnen al hun partijen met overmacht en werden 1e.
Roan Krom zat in dezelfde poule als Jesse en moest er iets harder voor werken maar behalve tegen Jesse wist hij al zijn partijen een score te maken en daardoor winnend af te sluiten. Hij werd 2e.

Na een korte pauze was het de beurt aan Wobbe Kruize, Björn Krom, Lex Gast, Victor Hogeveen, Job Kroon, Lucas Haasnoot, Sven Witjes, Elvin Groefsema en Pablo van Ginkel.
Wobbe had een poule met afvalsysteem. Hij was veel zelf aan het judoën en scoorde met been en heupworpen ippons. Door een verliespartij in de tweede ronde eindigde hij als 3e.
Björn zat in een poule van vijf, bij de eerste partij was de tegenstander te sterk. Bij zijn andere tegenstanders kon Björn meer zijn eigen judo laten zien, met twee keer winst eindigde ook hij als 3e.
Lex stuurde zijn eerste tegenstander mooi door, maar kwam er toch niet helemaal in. Met achtereenvolgens twee verliespartijen lag hij uit de wedstrijd.
Victor moest hard aan de bak, hij zat in een grote poule met een aantal oudere judoka’s. Hierdoor kwam hij er niet doorheen en lag na twee keer verliezen uit de wedstrijd.
Sven, Pablo en Job zaten ook in die poule. Pablo en Sven verloren hun eerste partij en moesten in de verliezersronde tegen elkaar. Hier kwam Pablo als winnaar uit, hij mocht verder en Sven lag er helaas uit. Pablo strandde net voor het podium. Job was goed op dreef en won zijn partijen met verschillende acties. Alleen in de finale kon hij het niet winnen, dus een mooie 2e plaats voor hem.
Lucas zat ook in een poule, met een mooie houdgreep wist hij een partij te winnen. Hij verloor wel twee partijen en eindigde daardoor als 3e.
Elvin had niet veel coaching nodig, hij won al zijn partijen al voordat er iemand aan de mat stond en nam de gouden medaille mee naar huis.

In het laatste blok zaten Stan de Laleijne, Floris van Groen, Bas de Laleijne, Di An Tan, Mats Kroon, Kars Kroon en Celine Kleijmeer.
Stan en Floris zaten samen in de poule, Floris mocht helaas al snel naar huis met twee verliespartijen in het afvalsysteem. Stan begon goed met een mooie worp, door vervolgens twee keer te verliezen en twee keer te winnen kreeg hij de 2e plek omgehangen.
Bas stond goed te judoën in zijn eerste partij, maar raakt geblesseerd en kon niet meer verder judoën.
Di An zat bij een leeftijdscategorie ouder maar hield kranig stand. De eerste verloor hij, maar hij kwam terug met twee goede winstpartijen en werd 3e.
Celine haar eerste tegenstander kwam niet opdagen en zo schoof ze een ronde verder in het afvalsysteem. De volgende partij was in 15 seconden gewonnen. De finale verloor ze helaas waardoor Celine de 2e plek kreeg.
Mats en Kars zaten ook samen in de poule en moesten de eerste partij meteen tegen elkaar. Omdat het een poule was mochten ze allebei vijf partijen judoën. Mats won al zijn partijen met mooie heupworpen. Kars verloor nog een tweede partij, maar won er ook drie. Daarmee kreeg Kars de 2e plaats op het podium en Mats de 1e.