Internationaal Open Flevoland Toernooi te Dronten

22-06-2019

Zaterdag 22 juni stond het laatste toernooi van het seizoen op het programma in Dronten. Daar werd het Internationaal Open Flevoland toernooi gehouden.

In de vroege ochtend trapten er 5 judoka´s af. Jorne Reitsma scoorde met veel aanvallend judo verschillende punten. Hiermee was hij erg attractief aan het judoën. Helaas haalde hij net het podium niet, maar was mooi judo toch een goed resultaat. Bas de Laleijne had kracht gekregen van zijn nieuwe zwarte band en won de eerste twee wedstrijden. Helaas kon hij dit niet voortzetten in de laatste twee potten, maar kon met hard knokken toch tevreden terug gekeken worden. Yesper Brunekreef had er zin in vandaag. Hij won drie potten op rij waarbij de finale van een Engelsman was gewonnen. Hiermee werd Yesper kampioen. Di An Tan deed hetzelfde, maar versloeg in de eerste ronde een Engelse judoka. Hierna werden er nog twee gewonnen was ook Di An kampioen. Stan de Laleijne kon helaas niet door zijn tegenstanders heen komen en verloor helaas twee partijen.

In het tweede blok verloor Wobbe Kruize zijn eerste partij. De twee potten daarna werden met hard knokken toch gewonnen met een armworp en een houdgreep. De vierde pot ging gelijk op maar door een klein foutje werd er verloren. Daan van Rijn won in zijn poule 3 wedstrijden knap. De andere twee gingen verloren, maar er was wel een bronzen medaille. Zijn broer Luuk won er twee en verloor er maar 1 waardoor Luuk het zilver kreeg omgehangen. Sebastian Haasnoot had zijn dag vandaag niet, hij kon helaas geen wedstrijd winnen. Roan Krom, uitkomend in dezelfde poule als Luuk verloor zijn partij van Luuk en helaas ook nog een andere pot. De derde wedstrijd ging gewonnen en zo was er brons voor Roan. Kars Kroon, samen met Jonne Coolegem uitkomend in dezelfde -60 klasse, won twee partijen. De halve finale werd van een Engelsman verloren en helaas ook de partij om het brons werd verloren van een Engelsman. Kars was er vlak bij, maar het viel niet zijn kant op. Jonne Coolegem ging helaas de eerste partij in de fout waardoor hij een lange verliezerspoule had. Hij won hierin nog wel drie partijen, maar de Engelsman van Kars was ook te sterk voor Jonne. Job Kroon won vandaag drie partijen en was met verschillende worpen aan gooien. Twee partijen gingen helaas verloren waardoor het toernooi voor Job klaar was.

In blok 3 was Boet Groen alleen. Hij won drie partijen op rij en leek het kampioenschap binnen te halen. In de finale ging het gelijk op, maar de tegenstander had iets meer aangevallen en hierdoor was het zilver voor Boet.

In de laatste groep waren Lex Gast en Elvin Groefsema aan de beurt. Lex verloor helaas twee partijen in zijn strijd. Elvin won drie partijen en kwam hierdoor in de finale tegen de nummer 2 van Engeland. Hij stond twee straffen voor en het leek goed te gaan, maar met judo kan elk klein foutje afgestraft worden, dit deed de Engelsman en zo werd ook Elvin naar de tweede plek verwezen.

Al met al een leerzaam toernooi waar door alle judoka’s hard geknokt was en veel ervaring is opgedaan. Een goede afsluiting van een top seizoen.