BuurtAED-actie in Bergeonstraat Heiloo van start

19-06-2019


Sportvereniging Dojo ’t Loo aan de Bergeonstraat start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je op:
https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-bergeonstraat-1851-heiloo-2

Initiatiefnemer van de actie, Joyce Houtenbos, werkzaam als verpleegkundige en vrijwilliger bij sportvereniging Dojo ’t Loo is de actie gestart. De reden hiervan is omdat je met een AED binnen handbereik tijdens een hartstilstand meer kans van slagen hebt. Ik heb meerdere reanimaties van dichtbij meegemaakt en iedere minuut telt gewoon.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl