Afsluiting wedstrijdseizoen judo

28-06-2019

Het seizoen van de wedstrijdgroep van dojo t Loo werd traditiegetrouw afgesloten met een judotraining op het strand van Egmond en de uitreiking van judoka en belofte van het jaar. Dit jaar werd er weer een topseizoen neergezet door de judoka’s.

Nadat het team vorig jaar was gepromoveerd met het jeugdteam van de tweede naar de eerste klasse werd er dit jaar gelijk een derde plaats gescoord in de eerste klasse. Daarbij werd er in combinatie met Randers en Bakkersports met de jongens tot 12 jaar en tot 15 jaar op het NK judo teams gestaan.

Individueel werden er dit jaar meer dan 200 podiumplaatsen terug naar Heiloo genomen, waarbij er in elke leeftijdsklasse een judoka op het podium stond van Noord-Holland. Er waren  3 judoka’s de beste judoka van NH en er werd voor het eerst sinds lange tijd een judoka (Sija Coolegem) van de dojo weer Nederlands kampioene.

Uiteindelijk werd Jorne Reitsma door zijn goede inzet en vele prijzen, belofte van het jaar. Daarnaast werd Sven Walta, die dit seizoen 6 keer op rij kampioen werd op een toernooi, de tweede belofte van het jaar.

Noord-Hollands kampioen en 5e van Nederland Di An Tan werd samen met de Nederlands kampioene Sija Coolegem Judoka van het jaar.