Afscheidstraining woensdagavond groep judo

10-07-2019

Afgelopen woensdag sloot de seniorengroep het seizoen af met een druk bezochte training. Er werd nog enthousiast getraind op diverse technieken en geëindigd met levend judo stratego.

Aansluitend werd afscheid genomen van trainer Thijs Lesterhuis en een aantal leden die door studie of verhuizing volgend jaar helaas niet meer meetrainen.

Bijzonder is het afscheid van Jurgen Molenaar die misschien wel een van de langst judoënde leden van de Dojo is. Jurgen kwam als klein jongetje meetrainen in de jeugdgroepen op de zaterdagmorgen en heeft alle groepen doorlopen. Dat is bijzonder omdat Jurgen een lichte verstandelijke beperking heeft maar zoals Jurgen zelf verwoordde in zijn speech altijd door iedereen volledig in de groep is opgenomen. Dit heeft geresulteerd in het halen van zijn zwarte band in de Dojo in samenwerking met Tycho van de Werf van Beter Judo in Amsterdam waar hij na het behalen van zijn bruine band eveneens is gaan trainen. Na bijna 25 jaar komt er voor Jurgen een eind aan de trainingen bij Dojo t Loo omdat hij gaat verhuizen naar het zuiden des lands. Jurgen zette de trainers in het zonnetje met lovende woorden en een presentje.

Aansluitend werd trainer Thijs Lesterhuis door Alice Kroon, bestuurslid die voor de gelegenheid gezellig meetrainde, bedankt voor zijn inzet als trainer de afgelopen jaren.

Traditioneel werd de avond met een hapje en drankje afgesloten in de tuin bij Bart.

De trainingen in het nieuwe seizoen beginnen weer op woensdag 28 augustus om 19.30 uur.