Spaarne Team Toernooi

22-09-2019

Afgelopen weekend was het eerste toernooi van het jaar. Een team toernooi om als team met de -15 mannen het seizoen goed te starten op het Spaarne toernooi. Een teamtoernooi met 5 gewichten op een rij, wie 3 of meer partijen wint, die wint de wedstrijd. En dat deden de mannen goed. In het team stonden Wobbe Kruize, Pablo van Ginkel, Lex Gast, Sven Witjes, Job Kroon, Elvin Groefsema, Yesper Brunekreef en Di An Tan.

De eerste wedstrijd was tegen het tweede team van judo A-7. Wobbe moest weer even wennen aan het wedstrijd judo en kon helaas zijn tegenstander niet van scoren afhouden. Hij ging met een beenworp onderuit. Pablo trok de score weer naar ons terug door met een mooie schouderworp te scoren. Sven verloor net als Wobbe met een beenworp. En met een 2-1 achterstand moest nu alles gewonnen worden. Elvin won zijn pot en Yesper won zijn wedstrijd met een houdgreep.

De tweede wedstrijd was tegen top judo Nijmegen. Wobbe won zijn partij met een sterke houdgreep. Pablo kon zijn pakking niet verzorgen en verloor daardoor zijn partij. Lex verloor zijn wedstrijd met een voetveeg en moest er weer een 2-1 achterstand omgebogen worden. Elvin stond goed te knokken, en kwam een wazari voor, hij werd iets te gretig en liep achter zijn tegenstander aan en verloor hierdoor de wedstrijd. Di An haalde zijn partij nog wel naar zich toe waardoor het 2-3 werd voor Nijmegen.

Door deze wedstrijden was Dojo 't Loo tweede in de poule en konden ze door naar de winnaarspoule tegen de nummer 1 van een andere poule. Dit werd Kenamju 1.

De judoka’s zagen er een beetje tegenop, maar na een peptalk over hoe je als team kan strijden voor je leven en alles mogelijk is, gingen de judoka's er voor.

Wobbe won de eerste partij met een mooie beenworp. Pablo won de tweede wedstrijd na 3 minuten een wazari te verdedigen. Job kon zijn tegenstander niet aanpakken. Maar na een houdgreep van Elvin en een wurging van Yesper na twee wedstrijden die veel te lang duurden werd er gewoon met 4-1 gewonnen van Kenamju.

Hierna wachtte de halve finale. Moesten we tegen het andere team van Kenamju.

Ook hier was het verhaal weer hetzelfde en de jongens waren aan het strijden als beren. Wobbe kwam net niet aan scoren toe en verloor hierdoor met een wazari wat later de sleutel partij bleek. Pablo en Lex konden niet winnen waardoor het al 3-0 voor Kenamju stond. Elvin en Di An, lieten het niet erger worden en dankzij twee potten waarbij ze hun tegenstanders de hele mat over trokken werd er twee keer met 3 shido’s gewonnen en was de eindstand 3-2 voor Kenamju.

Door deze verloren wedstrijd moest de Dojo tegen de concullega Bakker Sports om de 4e en 5e plaats. Hier waren de judoka’s al wat meer op gestreden. Wobbe verloor zijn partij met een beenworp, Pablo die na een lange drie minuten niet een wazari kon scoren wat zijn tegenstander wel kon werd verloren. Job werd overgenomen en na een 3-0 achterstond waren het weer Elvin en Yesper die de score beperkt hielden en werd er weer 3-2 verloren.

Al met al een leerzame dag waarbij het dichtbij meerdere winstpartijen kwam, was deze plaats wel verdient. Judoka’s hebben Dojo 't Loo weer op de kaart gezet.