West Friese Jeugd Judo Competitie

29-09-2019

Op zondag werd in Oosthuizen de West Friese Jeugd Judo Competitie (WFJJC) gehouden. Het eerste toernooi van het seizoen voor de meeste judoka’s.

In 9 gewichtsklassen wordt gestreden tegen een ander team. Het team wat 5 of meer van de 9 wedstrijden wint, wint de hele teamwedstrijd.

Omdat de Dojo twee plaatsen niet had in het team, stonden we elke wedstrijd al twee nul achter.

In het team stonden, Sil Klaver, Jorne Reitsma, Thijs Olijrhook Molenaar, Roan Krom, Jesse Molen, Sven Walta, Celine Kleimeer, Job Kroon, Elvin Groefsema en Sija Coolegem.

De eerste wedstrijd was tegen Salomons. Sil klaver kon net niet winnen. Hierna moesten we 2 keer overlaten aan de tegenstander waardoor we 3-0 achter stonden. Jorne Reitsma, Roan Krom en Jesse Molen haalden de stand weer terug naar 3-3. Celine Kleimeer stond goed te knokken en stond ook 2 straffen voor, maar helaas belande ze in de houdgreep en werd de partij verloren. Elvin Groefsema en Sija Coolegem wisten beide een partij te winnen waardoor er met 4-5 werd gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen EBI-sport. Een team waar we altijd moeilijk van kunnen winnen. Sil klaver verloor zijn partij op scheidsrechters beslissing. Hierna waren de twee plekken leeg. Thijs Olyrhook kwam pas laat in zijn partij op stoom en kon hierdoor zijn verloren wazari niet terughalen. Waardoor het 4-0 voor EBI sport stond. Toen het richting een verliespartij leek te gaan begonnen de judoka’s op te staan en te vechten voor hun leven. Roan, Sven, Job, Elvin en Sija wonnen alle 5 hun wedstrijd waardoor er 4-5 werd gewonnen.

De laatste wedstrijd was tegen de thuisploeg Cees Veen. Nadat Sil weer net niet kon winnen, maar wel zijn eerste WFJJC ervaring met een goed gevoel kon afsluiten stond het weer 3-0 voor de tegenstander. Jorne won zijn wedstrijd nadat hij flink door moest knokken. Roan was helaas niet echt wakker in zijn partij en verloor zijn partij. En met een 4-1 achterstond moest Sven Walta de jongste en ook nieuwe in zijn gewichtsklasse het tij laten keren. Dat deed hij met een spetterende heupworp, hierdoor kwam de stemming er weer in. Met een armworp van Celine, een heupworp van Elvin een wurging van Sija ging de winst weer naar Dojo 't Loo: 4-5.

Een goede start van het seizoen en met hopelijk volgende keer weer een compleet team, kan er ook van de andere clubs in de competitie gewonnen worden.