Koegras

05-10-2019

Dit weekend werd in ‘t Zand het eerste individuele toernooi van het jaar gehouden voor de judoka’s van Dojo ‘t Loo.

In de vroege ochtend beten Sil Elfring, Sebastiaan Haasnoot, Boet Groen en Liv Veld het spits af. Sebas kon helaas maar één wedstrijd winnen. Sil en Liv wonnen beide twee partijen met goed judo, maar kwamen net niet door tot de kruisfinales. Boet won twee potjes in zijn poule en ging wel door. In de kruisfinale stond Boet in zijn eerste partij een wazari voor. Deze verloor hij uiteindelijk. De tweede wedstrijd werd gewonnen. De laatste stond Boet weer een wazari voor, maar weer kon hij hem niet vasthouden. Hierdoor was het toernooi over.

De B-pupillen waren als tweede groep aan de beurt. Jorne Reitsma won zijn eerste partij, maar verloor beide partijen daarna. Kami Dekker won in haar poule drie van haar wedstrijden en ging hierdoor naar de kruisfinales. In de halve finale verloor Kami helaas. Ze herstelde zich goed door de derde plaats veilig te stellen. Bastiaan Elzinga, die eigenlijk nog A-pupil is, deed mee met de B-pupillen. Hier kon hij helaas geen partij winnen. Jesse Molen die in zijn poule twee van de drie wedstrijden won, won ook de halve finale en de finale in de kruisfinales. Hierdoor werd Jesse kampioen.

In de middag was het druk voor de coach om overal bij te zijn. Stan de Laleijne won in zijn poule een potje met een sutemi en een houdgreep, maar kon verder niet winnen. Zijn grotere broer Bas kwam nog wat kracht tekort in zijn klasse, hij won van Di An, die net als Yesper beide een leeftijdsklasse hoger meedeed. Di An kon helaas ook maar één partij winnen en was hierdoor klaar. Yesper Brunekreef won in zijn poule twee wedstrijden. Elvin Groefsema was vandaag oppermachtig. Hij werd met zes ippons kampioen in zijn poule en uiteindelijk ook kampioen van de hele gewichtsklasse. Job Kroon won twee van de drie wedstrijden in zijn poule. Hierna verloor hij één partij in de kruisfinales en won er ook weer één. De laatste partij ging helaas verloren. Wobbe Kruize won in de klasse tot 38 kilo één partij en verloor er ook twee waardoor ook Wobbe niet door ging naar de kruisfinales. Pablo van Ginkel was twee wedstrijden erg dichtbij, maar kon de wedstrijd niet over de streep trekken, waardoor hij twee keer verloor en 1 keer won. Celine Kleimeer won drie partijen in haar poule en moest zich in twee partijen gewonnen geven. Hierdoor werd Celine knap derde. Floris Groen won in de klasse -66 één partij in de poule. De andere twee wedstrijden gingen helaas verloren en zo was Floris ook niet door naar de kruisfinales. Lex Gast kon helaas geen potjes winnen en kwam hierdoor ook niet in de kruisfinales.