WFJJC 2e ronde

20-10-2019

Vanmorgen was de 2e ronde van de WFJJC in eigen dojo. Er stonden 3 wedstrijden op het programma.

De eerste ronde werd met 12-6 gewonnen van Randers Budosporten. Erik won op beslissing nadat hij en zijn tegenstander beide een wazari hadden gescoord. De broers Daan en Luuk waren beide snel klaar met een mooie ippon. Jorne had het zwaar en wist helaas niet te winnen. Roan moest er flink voor knokken maar wist zijn partij binnen te halen met een heupworp gevolgd door een houdgreep. Job kreeg geen vat op zijn tegenstander en verloor helaas. Sija en Elvin haalden vervolgens overtuigend de laatste 2 punten op.

De tweede partij was tegen Tom van der Kolk. Erik werd overgenomen. Daan haalde weer snel zijn punt binnen. Thijs begon goed aan zijn partij, maar door wat onduidelijkheid of het nu wel of geen "mate" was rolde hij helaas in de houdgreep. Ook Roan werd overgenomen en verloor. Jesse was net zo snel als Daan en won overtuigend. Lex was niet scherp genoeg en verloor. Elvin kwam geen moment in gevaar en haalde zijn punt binnen. Stan ging er iets te enthousiast in en zijn tegenstander wist daar handig gebruik van te maken.

De derde partij tegen Salomons was Erik goed aan het judoën maar verloor nipt. Daan had geen tegenstander. Thijs begon weer sterk maar kwam hard op zijn knie terecht waardoor hij even zijn concentratie kwijt was en in de houdgreep kwam. Roan wist te scoren met zijn schouderworp en won. Luuk was niet veel langer bezig dan in de eerste ronde en won weer. Job zijn geduld werd wat op de proef gesteld, maar hij bleef rustig en haalde zijn punt binnen. Elvin had geen tegenstander en tot slot wist Stan de dag winnend af te sluiten.