Afdelingskampioenschappen Judo Anna-Paulowna

03-11-2019

Zondag werden in Anna Paulowna de Afdelingskampioenschappen gehouden voor judoka’s tot 12 jaar. De beste 5 van de drie afdelingen in Noord-Holland strijden over een week in Beverwijk om het Noord-Hollands Kampioenschap.

In de klasse tot 30 kilo waren twee poules van 6 judoka’s. De eerste 2 judoka’s van iedere poule strijden om de titel van de afdeling. De nummers 3 van iedere poule bepalen wie nummer 5 of 6 worden. Joyce Pepping won in haar poule 4 van de 5 wedstrijden en werd hiermee 2e van haar poule. Kami Dekker die bij Joyce in de poule zat verloor van Joyce. Maar won nog twee wedstrijden daarna. Hiermee werd ze net geen 3e in haar poule. Maarten Roubos zat in de andere poule. Hij won ook twee van zijn 5 wedstrijden en werd hiermee ook 4e van zijn poule. Kami en Maarten konden helaas dus net niet strijden om een ticket in Beverwijk. Joyce verloor haar halve finale in de kruisfinales wat haar automatisch een gedeelde derde plek op leverde.

Jorne Reitsma en Thijs Olyhook zaten ook beide in een poule van 6 judoka’s en moesten tot 34 kilo meedoen om de prijzen. Jorne won in zijn poule nog wel 2 wedstrijden en kwam hiermee dus net 1 partij te kort om te strijden om een volgende plek. Thijs Olyhook won 3 van de 5 wedstrijden, maar vanwege onderlinge resultaat werd hij tweede in zijn poule. Na twee verloren partijen in de kruisfinales was Thijs toch derde en was hiermee net als Joyce verzekerd voor een wedstrijd in Beverwijk.

In de middagpoule was tot 38 kilo Roan Krom een loodzware poule gekomen. Hij verloor helaas al zijn wedstrijden ook al stond hij goed te judoën. Sam van der Veek won in zijn poule 3 van de 5 wedstrijden en was hiermee gedeeld tweede en mocht hierdoor door naar de kruisfinales. In de kwartfinale van de kruisfinales moest hij zijn meerdere erkennen in wat later de kampioen bleek. De volgende wedstrijd werd gewonnen met een mooie beenworp waardoor Sam om de 3e plek mocht strijden. Deze ging net aan verloren. Hierdoor moest Sam ook nog strijden om een vijfde plek deze greep hij met beide handen aan en won zijn partij. Hierdoor is Sam geplaatst voor het Noord-Hollands kampioenschap.

In de klasse tot 42 kilo waren Joep Groeneveld, Jesse Molen en Luuk van Rijn aan de beurt. Joep nog kort trainend in de wedstrijdgroep had deze wedstrijd vooral al leermoment en dat ging goed. Hij stond 4 partijen heerlijk te knokken, maar kon nog niet scoren. Wel veel geleerd en volgend jaar nog een kans. Jesse Molen en Luuk van Rijn waren in hun poule oppermachtig. Beide wonnen 4 wedstrijden met ippon. Hierdoor stonden beide in de kruisfinales. Allebei wisten ze ook de halve finale in hun poule te winnen waardoor ze moesten strijden om een gouden plak tegen elkaar. Na een spannende pot werd deze winnend afgesloten door Luuk. Luuk met goud en Jesse met zilver kunnen met een goed gevoel uitkijken naar het Noord-Hollands Kampioenschap.