Noord Hollands Kampioenschappen -12

10-11-2019

Vorige week hadden Joyce Pepping, Thijs Olyrhook Molenaar, Sam van der Veek, Luuk van Waggendorff van Ryn en Jesse Molen zich geplaatst voor het Noord Hollands kampioenschap vandaag in Beverwijk.

Joyce was de eerste vrijgeloot en won daarna haar partij met wazari. In de halve finale ging ze helaas vrij snel op haar rug. Om de derde plaats was een spannende partij waarbij geen scores werden gemaakt maar haar tegenstander iets meer bijna scores maakte en dus op beslissing ging deze helaas verloren.

Thijs kreeg zijn zenuwen onder bedwang en kan trots zijn op het judo wat hij liet zien. Na verlies in de eerste ronde, won hij de tweede ronde met een overname gevolgd door een houdgreep. Zijn derde partij had hij het in begin lastig, maar hij kwam steeds beter in de partij. Helaas verloor hij op beslissing.

Sam kwam om ervaring op te doen. Hij had een zware ochtend, de eerste stond hij tegen de latere finalist. Deze ging snel verloren. De partij erna begon hij goed met een eigen aanval, maar verloor hij uiteindelijk ook.

Luuk was helaas niet fit, ondanks dat deed hij hard zijn best. De eerste wist hij daarom nog te winnen. Maar de partijen erna kwam hij uiteindelijk wat scherpte tekort.

Jesse begon zijn partij vol zelfvertrouwen maar rolde op de grond helaas in een houdgreep. Ook de herkansingspartij begon hij met goed aanvallend judo, maar ook hier wist de tegenstander een gaatje te vinden en een score te maken.